Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: Spania

Durata: 1 zi, fara cazare

Marele Tur al Spaniei
Perioada: 22.09 - 03.10.2020


Tariful include:
- Bilet de avion Cluj Napoca-Valencia-Cluj Napoca, bagaj mic de mana-poseta sau rucsac cu dimensiuni
maxim 40/30/20 cm.
- 11 nopti cazare cu mic dejun
- 11 cine
- insotitor de grup din
Romania, vizite ghidate
- Autocar clasificat
minim 2* pe teritoriul Spaniei


Tariful nu include:    
- Intrarile la obiectivele
turistice, ghizii locali acolo unde este necesar
- Pentru vizita la Granada
la  palatul Nashir, Alcazaba si
Generalife, rezervarea se face la inscrierea in circuit. Tariful biletului
de intrare este de 70 euro/ persoana
- Asigurare medicala sau
storno.

INFORMATII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERT TRAVEL


INFORMATII DESPRE ZBOR:
- Politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect si tarifele pentu locuri preferentiale
- Orarul de zbor poate suferi modificari care vor fi aduse la cunostinta turistului la primirea notificarii de la compania aeriana. Daca modificarea nu este semnificativa - modificari sub 30 minute - orarul nou de zbor va fi transmis in informarea de plecare
- Agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.
- In situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna.
- Daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul biletelor de avion achizitionate.
INFORMATII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU:
- Transportul terestru se va executa cu autocare subinchiriate de capacitate 29 pana la 55 locuri in functie de marimea grupului
- Autocarele sunt dotate cu aer conditionat, statie audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.
- Asezarea in autocar se va face in ordinea inscrierilor, locurile nu se nominalizeaza.
- Conform legislatiei in vigoare, in cazul vehiculelor ramase imobilizate pe traseu, in cazul defectiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat sa asigure preluarea persoanelor in termen de maximum 3 ore in judet, 5 ore in tara si in termen de maximum 16 ore in cazul transporturilor in trafic international;
- Orarul de imbarcare/ debarcare este specificat in programul excursiei Orele sunt aproximative, pot suferi modificari care vor fi transmise turistilor in informarea de plecare.
- Programul excursiei poate fi modificat de catre conducatorul grupului in situatii exceptionale (accidente, trafic ingreunat, blocat, urgente medicale ale unora dintre pasageri, defectiuni tehnice)


ACTE NECESARE CALATORIEI SI INFORMATII LEGATE DE CALATORIE:
- Documentele necesare pentru trecerea frontierelor pe traseu: pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara.
- In cazul in care turistul detine act de identitate tip buletin (cu file) agentia  vanzatoare este obligata sa informeze turistul ca la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTA acest tip de document ce atesta identitatea turistului! Se accepta doar modelul nou de carte de identitate.
- Regulament documente de calatorie minori:
- pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara
- minorii care sunt insotiti de un singur parinte vor trebui sa prezinte politiei de frontiera acordul parental al parintelui ce nu insoteste minorul - se obtine de la notariat
- minorii ce calatoresc neinsotiti de nici unul dintre parinti va trebui sa prezinte acordul parintilor, iar persoana ce il insoteste trebuie sa detina cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati www.politiadefrontiera.ro!
- persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite)
- Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
- Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).
- Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la compania sau organele competente.
- Turistii vor fi informati daca pe traseul circuitului se necesita obtinerea de vize sau sunt necesare vaccinari speciale pentru destinatiile din program.

CONDITII FINANCIARE DE INSCRIERE:
- 30% se achita la inscriere in cazul circuitelor cu transport autocar
- 40% se achita la inscriere in cazul circuitelor cu transport avion
- Diferenta se achita cu 30 zile inainte de plecare

PENALITATI IN CAZ DE RETRAGERE:
- 10% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii);
- 50% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul de 60-31 zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii);
- 100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai putin de 31 de zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii) sau nu se prezinta la program.
- 100% daca anularea se face din urmatoarele cauze: in cazul in care calatorul nu este lasat sa treaca una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agentiei;
- 100% in cazul in care calatorul nu respecta conditiile generale ale Agentiei, prezinta acte incomplete sau false, nu are pasaport sau nu achita integral excursia in termenele stipulate;
- Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:
- Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turisti. Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.
- Pentru un numar mai mic de 35 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza.
- De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.

ASISTENTA TURISTICA, VIZITE, EXCURSII OPTIONALE:
- Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite intotdeauna ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman
- Ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.
- Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali
- Conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective.
- Unele excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.
- Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor.
- In situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza.
- Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa.
- In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului.

EVENTUALE EVOLUTII ALE PRETULUI:
- Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
- Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
- Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de hoteluri sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada de timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare. In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.
- In cazul in care cererea este mai mare decat locurile prestabilite pentru grup, iar biletele de avion au suferit cresteri se va comunica turistului suplimentul de tarif si numai dupa acordul scris se va incheia contractul de prestari servicii turistice.

INFORMATII REFERITOARE LA CAZARE:
- Categoria unitatilor de cazare este cea specificata in program
- Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.
- Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.
- Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single.
- Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
- Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
- Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.
- Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.
- Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii.
- Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

ASIGURARI:
- Agentia organizatoare detine polita de asigurare care acopera daune de pana la 100.000 euro in cazul insolventei societatii.
- Polita Asigurare Insolventa SERIA I, NR. 53051 / 16.01.2019 - Valoare acoperita: 100.000 USD, OMNIASIG, str. Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, Bucuresti, tel. 021/4057420
- Pachetele din prezenta oferta nu includ asigurarile medicale de calatorie sau asigurare storno. Nu sunt obligatorii dar recomandam incheierea lor in agentiile de turism sau la orice companie de asigurari.

INFORMATIA PENTRU PLECARE/SEJUR:
Informatiile detaliate despre circuit vor fi transmise turistilor pe un suport durabil: site www.experttravel.ro, email, imprimat , SMS, inainte de plecare cu minim 3 zile si vor cuprinde urmatoarele puncte:
- Detalii insotitor grup / ghid - nume, persoana de contact, telefon
- Detalii mijloc de transport, numar de inmatriculare, numar telefon autocar imbarcari.
- Orar de zbor actualizat (daca este cazul)
- Orar de transport actualizat (daca este cazul)
- Hotelurile confirmate
- Transferurile pentru aeroport
- Excursii optionale/ informare tarife

OBSERVATII:
- Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
- La inscriere turistul are obligatia sa semneze de luare la cunostinta a informatiilor precontractuale
Destinatie: Spania

Durata: 1 zi, fara cazare

Marele Tur al Spaniei
Perioada: 22.09 - 03.10.2020


Tariful include:
- Bilet de avion Cluj Napoca-Valencia-Cluj Napoca, bagaj mic de mana-poseta sau rucsac cu dimensiuni
maxim 40/30/20 cm.
- 11 nopti cazare cu mic dejun
- 11 cine
- insotitor de grup din
Romania, vizite ghidate
- Autocar clasificat
minim 2* pe teritoriul Spaniei


Tariful nu include:    
- Intrarile la obiectivele
turistice, ghizii locali acolo unde este necesar
- Pentru vizita la Granada
la  palatul Nashir, Alcazaba si
Generalife, rezervarea se face la inscrierea in circuit. Tariful biletului
de intrare este de 70 euro/ persoana
- Asigurare medicala sau
storno.

INFORMATII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERT TRAVEL


INFORMATII DESPRE ZBOR:
- Politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect si tarifele pentu locuri preferentiale
- Orarul de zbor poate suferi modificari care vor fi aduse la cunostinta turistului la primirea notificarii de la compania aeriana. Daca modificarea nu este semnificativa - modificari sub 30 minute - orarul nou de zbor va fi transmis in informarea de plecare
- Agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.
- In situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna.
- Daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul biletelor de avion achizitionate.
INFORMATII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU:
- Transportul terestru se va executa cu autocare subinchiriate de capacitate 29 pana la 55 locuri in functie de marimea grupului
- Autocarele sunt dotate cu aer conditionat, statie audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.
- Asezarea in autocar se va face in ordinea inscrierilor, locurile nu se nominalizeaza.
- Conform legislatiei in vigoare, in cazul vehiculelor ramase imobilizate pe traseu, in cazul defectiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat sa asigure preluarea persoanelor in termen de maximum 3 ore in judet, 5 ore in tara si in termen de maximum 16 ore in cazul transporturilor in trafic international;
- Orarul de imbarcare/ debarcare este specificat in programul excursiei Orele sunt aproximative, pot suferi modificari care vor fi transmise turistilor in informarea de plecare.
- Programul excursiei poate fi modificat de catre conducatorul grupului in situatii exceptionale (accidente, trafic ingreunat, blocat, urgente medicale ale unora dintre pasageri, defectiuni tehnice)


ACTE NECESARE CALATORIEI SI INFORMATII LEGATE DE CALATORIE:
- Documentele necesare pentru trecerea frontierelor pe traseu: pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara.
- In cazul in care turistul detine act de identitate tip buletin (cu file) agentia  vanzatoare este obligata sa informeze turistul ca la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTA acest tip de document ce atesta identitatea turistului! Se accepta doar modelul nou de carte de identitate.
- Regulament documente de calatorie minori:
- pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara
- minorii care sunt insotiti de un singur parinte vor trebui sa prezinte politiei de frontiera acordul parental al parintelui ce nu insoteste minorul - se obtine de la notariat
- minorii ce calatoresc neinsotiti de nici unul dintre parinti va trebui sa prezinte acordul parintilor, iar persoana ce il insoteste trebuie sa detina cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati www.politiadefrontiera.ro!
- persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite)
- Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
- Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).
- Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la compania sau organele competente.
- Turistii vor fi informati daca pe traseul circuitului se necesita obtinerea de vize sau sunt necesare vaccinari speciale pentru destinatiile din program.

CONDITII FINANCIARE DE INSCRIERE:
- 30% se achita la inscriere in cazul circuitelor cu transport autocar
- 40% se achita la inscriere in cazul circuitelor cu transport avion
- Diferenta se achita cu 30 zile inainte de plecare

PENALITATI IN CAZ DE RETRAGERE:
- 10% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii);
- 50% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul de 60-31 zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii);
- 100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai putin de 31 de zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii) sau nu se prezinta la program.
- 100% daca anularea se face din urmatoarele cauze: in cazul in care calatorul nu este lasat sa treaca una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agentiei;
- 100% in cazul in care calatorul nu respecta conditiile generale ale Agentiei, prezinta acte incomplete sau false, nu are pasaport sau nu achita integral excursia in termenele stipulate;
- Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:
- Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turisti. Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.
- Pentru un numar mai mic de 35 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza.
- De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.

ASISTENTA TURISTICA, VIZITE, EXCURSII OPTIONALE:
- Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite intotdeauna ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman
- Ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.
- Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali
- Conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective.
- Unele excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.
- Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor.
- In situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza.
- Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa.
- In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului.

EVENTUALE EVOLUTII ALE PRETULUI:
- Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
- Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
- Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de hoteluri sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada de timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare. In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.
- In cazul in care cererea este mai mare decat locurile prestabilite pentru grup, iar biletele de avion au suferit cresteri se va comunica turistului suplimentul de tarif si numai dupa acordul scris se va incheia contractul de prestari servicii turistice.

INFORMATII REFERITOARE LA CAZARE:
- Categoria unitatilor de cazare este cea specificata in program
- Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.
- Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.
- Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single.
- Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
- Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
- Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.
- Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.
- Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii.
- Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

ASIGURARI:
- Agentia organizatoare detine polita de asigurare care acopera daune de pana la 100.000 euro in cazul insolventei societatii.
- Polita Asigurare Insolventa SERIA I, NR. 53051 / 16.01.2019 - Valoare acoperita: 100.000 USD, OMNIASIG, str. Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, Bucuresti, tel. 021/4057420
- Pachetele din prezenta oferta nu includ asigurarile medicale de calatorie sau asigurare storno. Nu sunt obligatorii dar recomandam incheierea lor in agentiile de turism sau la orice companie de asigurari.

INFORMATIA PENTRU PLECARE/SEJUR:
Informatiile detaliate despre circuit vor fi transmise turistilor pe un suport durabil: site www.experttravel.ro, email, imprimat , SMS, inainte de plecare cu minim 3 zile si vor cuprinde urmatoarele puncte:
- Detalii insotitor grup / ghid - nume, persoana de contact, telefon
- Detalii mijloc de transport, numar de inmatriculare, numar telefon autocar imbarcari.
- Orar de zbor actualizat (daca este cazul)
- Orar de transport actualizat (daca este cazul)
- Hotelurile confirmate
- Transferurile pentru aeroport
- Excursii optionale/ informare tarife

OBSERVATII:
- Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
- La inscriere turistul are obligatia sa semneze de luare la cunostinta a informatiilor precontractuale
Itinerariu

Ziua 1

(MARTI: 22.09.2020): CLUJ NAPOCA - VALENCIA
Intalnirea grupului cu insotitorul de grup pe aeroportul Cluj Napoca la ora 13:20 pentru imbarcare pe cursa companiei aeriene, cu destinatie Valencia la ora 15:20. Ajungem in Valencia la ora locala 17:40. Preluarea grupului de catre autocar. Transfer si cazare hotel 3* zona Valencia.

Ziua 2

( MIERCURI: 23.09.2020): VALENCIA
Mic dejun. Incepem ziua cu vizita noului Oras al Artelor si Stiintelor. In functie de interese, aici se pot vedea Oceanograful-cel mai mare din Europa, Hemisfericul sau ochiul cunoasterii-cinematograf IMAX, planetarium si spectacol laser, Muzeul Stiintelor Printul Filip sau Palatul Artelor Regina Sofia. Pauza de pranz-optional puteti comanda o paella-macarea inventata aici. Dupa masa vedem orasul vechi: Poarta Serrano, una dintre cele 12 porti ale cetatii-emblema orasului, Catedrala si Bursa matasii-inclusa in 1996 pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Cazare si cina la hotel in zona Reus/Taragona.

Ziua 3

(JOI: 24.09.2020): MONTSERRAT - BARCELONA
Dupa micul dejun traversam Costa Dorada spre Barcelona-vizitam Montserrat: simbol al libertatii si identitatii nationale a catalanilor. Muntele Sfant se situeaza la o distanta de 60 de km NV de Barcelona si este un munte alcatuit din gresii, situat intre culmile deluroase ale Cataloniei. Biserica manastirii adaposteste, intr-una dintre capelele sale, o statuie unica: La Moreneta-adica statuia Maicii Domnului cunoscuta sub denumirea de Madona Neagra. Servirea pranzului intr-un restaurant din Montserrat (neinclus in tarif). Intram in Barcelona-se viziteaza Parcul Guell si Cartierul Gotic (Catedrala Gotica + Biserica Santa Maria del Mar). Cazare si cina zona Costa Brava.

Ziua 4

(VINERI: 25.09.2020): BARCELONA
Mic dejun. Plecam spre Barcelona. Azi se viziteaza Sagrada Familia, Casa Mila si Casa Batlo (se viziteaza pe interior doar una dintre ele-la alegere, de recomandat Sagrada Familia). Urmeaza apoi Placa de Catalunya-Plimbare pe faimoasa Rambla-Colom-portul Vell. In jurul amiezii (13:30) pauza de pranz (neinclus in tarif) in centrul comercial Mare Magnum/sau la terasele de pe plaja Barceloneta (la alegere). Dupa masa ora 15:00 vizite la Aquarium, iar la ora 16:00 plimbare pe Barceloneta-Portul Olimpic. Plecam spre Lerida. Cazare si cina zona Lerida.

Ziua 5

(SAMBATA: 26.09.2020): LERIDA - ZARAGOZA - MADRID
Mic dejun. Plecam spre Zaragoza. Incepem vizitele in centrul cu arhitectura Mudejar (aflata pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1986) cu catedralele Santa Maria del Pilar si La Seo del Salvador. De asemenea admiram palatul fortificat medieval islamic Aljaferia. Pauza de masa, dupa care pornim spre Madrid. Cazare si cina zona Madrid.

Ziua 6

(DUMINICA: 27.09.2020): MADRID
Mic dejun. Tur al orasului-sunt cuprinse principalele obiective turistice: Puerta del Sol, celebrul bulevard Gran Via, Piata Spaniei, Palatul Regal (vizita interioara). Ne vom petrece amiaza intr-un mod relaxant, facand o plimbare in Plaza Mayor, principala piata a orasului, scena unei multitudini de evenimente de-a lungul timpului: lupte de tauri, jocuri sportive, piata de marfuri, chiar si executii publice in vremurile Inchizitiei. Plaza Mayor este astazi una dintre atractiile principale ale Madridului, iar magazinele insirate pe cele patru laturi ale sale primesc anual mii de turisti de pretutindeni. Optional se viziteaza Muzeul Prado. Cazare si cina la acelasi hotel zona Madrid.

Ziua 7

(LUNI: 28.09.2020): MADRID - TOLEDO - CORDOBA
Mic dejun, apoi plecam spre Toledo (orasul vechi se afla pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1986), orasul lui El Greco, unde vedem fortareaaa Alcazar, catedrala gotica, manastirea San Juan, podul medieval San Martin si Sinagoga. Pauza de pranz. Vizitam in Cordoba orasul vechi si principalul sau obiectiv turistic, Moscheea-Catedrala (intrare optionala). Vom incheia vizita cu vechiul cartier evreiesc. (daca nu se ajunge in timp vizita moscheei se va face a doua zi dupa micul dejun). Cazare si cina zona Cordoba.

Ziua 8

(MARTI: 29.09.2020): SEVILLA
Mic dejun. Urmeaza Sevilla. Tur panoramic al orasului magic, capitala provinciei Andaluzia, al patrulea oras ca marime al Spaniei. Vedem Catedrala-cea mai mare din lume, cu mormantul lui Cristofor Columb, turnul Giralda- simbol al orasului, Arena coridelor, Alcazar (fost palat regal) si Arhiva Generala a Indiilor se afla pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1987. Seara, timp liber pentru vizitarea orasului pe cont propriu sau alternativ, optional spectacol Flamenco si croaziera pe raul Guadalquivir. Cazare si cina la hotel zona Sevilla.

Ziua 9

(MIERCURI: 30.09.2020): SEVILLA - GIBRALTAR - MARBELLA - MALAGA - FUENGIROLA (320 km)
Mic dejun. Vizita in Gibraltar, supranumit: The Rock (stanca) este un teritoriu Britanic si un punct strategic ce vegheaza asupra stramtorii ce separa Africa de Europa si ce face legatura dintre Oceanul Atlantic si Marea Mediterana, avand o importanta strategica enorma. In Gibraltar excursia include un tur panoramic al orasului si al Punta Europa. De pe varful famoasei stanci se poate vedea cu usurinta coasta Spaniola si cea Marocana, si de asemenea, daca timpul permite se poate vizita si pestera: Saint Michael. De asemenea, in Gibraltar puteti face cumparaturi duty-free (fara taxe) pe strada principala, unde gasiti magazine ale faimosilori creatori de moda, dar si marci locale despre care se spune sunt facute din bumbacul de cea mai buna calitate din lume.Trecem prin Marbella pentru a vedea faimosul oras al milionarilor, micul oras de pe Costa del Sol a Spaniei este locul de joaca al starurilor de la Hollywood, al printilor arabi, fotbalistilor celebri sau pilotilor de Formula 1. Ajungem in Malaga-pauza pe tur panoramic al orasului. Cazare si cina zona Fuengirola.

Ziua 10

(JOI: 01.10.2020): FUENGIROLA - GRANADA - LORCA (380 km)
Dupa micul dejun ne indreptam spre Granada unde vizitam cu ghid local Alhambra, unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura islamica si gradinile Generalife. O inscriptie aflata pe meterezele Alhambrei -Nu este chin mai mare in asta viata decat cel pe care-l simte orbul in Granada-ilustreaza frumusetea unica a Granadei. Dupa masa vedem Catedrala din Granada cu Capela Regala comandata de catre Monarhii Catolici, precum: Isabela de Castilia si Fernando de Arago. Se mai pot vizita Manastirea San Jeronimo (construita in 1504), Manastirea Cartuja (Inaltarea Maicii Domnului-manastirea fondata de ordinul calugarilor carthusieni), El Banuelo (baile arabe). Cazare si cina la hotel zona Lorca.

Ziua 11

( VINERI: 02.10.2020): CARTAGENA - VALENCIA (350 KM)
Mic dejun. Continuam calatoria pe coasta mediteranei spre Cartagena-Valencia. Oprire in Cartagena pentru a face o plimbare in trecut, intr-un oras cu 3.000 de ani de istorie, prin care au trecut atatea popoare si civilizatii, toate lasand amprente vizibile inca astazi. Se viziteaza muzeul si teatrul roman. Popas in Alicante pentru masa de pranz, pentru a admira promenada statiunii si pentru cumparaturi. Ne deplasam spre zona Valencia. Cazare si cina hotel zona Valencia.

Ziua 12

(SAMBATA: 03.10.2020): VALENCIA - CLUJ NAPOCA
Dupa micul dejun ne luam ramas bun de la Spania o tara binecuvantata. Zbor la ora 15: 20 spre Cluj Napoca cu sosire la ora 17:40.

Ziua 1

(MARTI: 22.09.2020): CLUJ NAPOCA - VALENCIA
Intalnirea grupului cu insotitorul de grup pe aeroportul Cluj Napoca la ora 13:20 pentru imbarcare pe cursa companiei aeriene, cu destinatie Valencia la ora 15:20. Ajungem in Valencia la ora locala 17:40. Preluarea grupului de catre autocar. Transfer si cazare hotel 3* zona Valencia.

Ziua 2

( MIERCURI: 23.09.2020): VALENCIA
Mic dejun. Incepem ziua cu vizita noului Oras al Artelor si Stiintelor. In functie de interese, aici se pot vedea Oceanograful-cel mai mare din Europa, Hemisfericul sau ochiul cunoasterii-cinematograf IMAX, planetarium si spectacol laser, Muzeul Stiintelor Printul Filip sau Palatul Artelor Regina Sofia. Pauza de pranz-optional puteti comanda o paella-macarea inventata aici. Dupa masa vedem orasul vechi: Poarta Serrano, una dintre cele 12 porti ale cetatii-emblema orasului, Catedrala si Bursa matasii-inclusa in 1996 pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Cazare si cina la hotel in zona Reus/Taragona.

Ziua 3

(JOI: 24.09.2020): MONTSERRAT - BARCELONA
Dupa micul dejun traversam Costa Dorada spre Barcelona-vizitam Montserrat: simbol al libertatii si identitatii nationale a catalanilor. Muntele Sfant se situeaza la o distanta de 60 de km NV de Barcelona si este un munte alcatuit din gresii, situat intre culmile deluroase ale Cataloniei. Biserica manastirii adaposteste, intr-una dintre capelele sale, o statuie unica: La Moreneta-adica statuia Maicii Domnului cunoscuta sub denumirea de Madona Neagra. Servirea pranzului intr-un restaurant din Montserrat (neinclus in tarif). Intram in Barcelona-se viziteaza Parcul Guell si Cartierul Gotic (Catedrala Gotica + Biserica Santa Maria del Mar). Cazare si cina zona Costa Brava.

Ziua 4

(VINERI: 25.09.2020): BARCELONA
Mic dejun. Plecam spre Barcelona. Azi se viziteaza Sagrada Familia, Casa Mila si Casa Batlo (se viziteaza pe interior doar una dintre ele-la alegere, de recomandat Sagrada Familia). Urmeaza apoi Placa de Catalunya-Plimbare pe faimoasa Rambla-Colom-portul Vell. In jurul amiezii (13:30) pauza de pranz (neinclus in tarif) in centrul comercial Mare Magnum/sau la terasele de pe plaja Barceloneta (la alegere). Dupa masa ora 15:00 vizite la Aquarium, iar la ora 16:00 plimbare pe Barceloneta-Portul Olimpic. Plecam spre Lerida. Cazare si cina zona Lerida.

Ziua 5

(SAMBATA: 26.09.2020): LERIDA - ZARAGOZA - MADRID
Mic dejun. Plecam spre Zaragoza. Incepem vizitele in centrul cu arhitectura Mudejar (aflata pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1986) cu catedralele Santa Maria del Pilar si La Seo del Salvador. De asemenea admiram palatul fortificat medieval islamic Aljaferia. Pauza de masa, dupa care pornim spre Madrid. Cazare si cina zona Madrid.

Ziua 6

(DUMINICA: 27.09.2020): MADRID
Mic dejun. Tur al orasului-sunt cuprinse principalele obiective turistice: Puerta del Sol, celebrul bulevard Gran Via, Piata Spaniei, Palatul Regal (vizita interioara). Ne vom petrece amiaza intr-un mod relaxant, facand o plimbare in Plaza Mayor, principala piata a orasului, scena unei multitudini de evenimente de-a lungul timpului: lupte de tauri, jocuri sportive, piata de marfuri, chiar si executii publice in vremurile Inchizitiei. Plaza Mayor este astazi una dintre atractiile principale ale Madridului, iar magazinele insirate pe cele patru laturi ale sale primesc anual mii de turisti de pretutindeni. Optional se viziteaza Muzeul Prado. Cazare si cina la acelasi hotel zona Madrid.

Ziua 7

(LUNI: 28.09.2020): MADRID - TOLEDO - CORDOBA
Mic dejun, apoi plecam spre Toledo (orasul vechi se afla pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1986), orasul lui El Greco, unde vedem fortareaaa Alcazar, catedrala gotica, manastirea San Juan, podul medieval San Martin si Sinagoga. Pauza de pranz. Vizitam in Cordoba orasul vechi si principalul sau obiectiv turistic, Moscheea-Catedrala (intrare optionala). Vom incheia vizita cu vechiul cartier evreiesc. (daca nu se ajunge in timp vizita moscheei se va face a doua zi dupa micul dejun). Cazare si cina zona Cordoba.

Ziua 8

(MARTI: 29.09.2020): SEVILLA
Mic dejun. Urmeaza Sevilla. Tur panoramic al orasului magic, capitala provinciei Andaluzia, al patrulea oras ca marime al Spaniei. Vedem Catedrala-cea mai mare din lume, cu mormantul lui Cristofor Columb, turnul Giralda- simbol al orasului, Arena coridelor, Alcazar (fost palat regal) si Arhiva Generala a Indiilor se afla pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1987. Seara, timp liber pentru vizitarea orasului pe cont propriu sau alternativ, optional spectacol Flamenco si croaziera pe raul Guadalquivir. Cazare si cina la hotel zona Sevilla.

Ziua 9

(MIERCURI: 30.09.2020): SEVILLA - GIBRALTAR - MARBELLA - MALAGA - FUENGIROLA (320 km)
Mic dejun. Vizita in Gibraltar, supranumit: The Rock (stanca) este un teritoriu Britanic si un punct strategic ce vegheaza asupra stramtorii ce separa Africa de Europa si ce face legatura dintre Oceanul Atlantic si Marea Mediterana, avand o importanta strategica enorma. In Gibraltar excursia include un tur panoramic al orasului si al Punta Europa. De pe varful famoasei stanci se poate vedea cu usurinta coasta Spaniola si cea Marocana, si de asemenea, daca timpul permite se poate vizita si pestera: Saint Michael. De asemenea, in Gibraltar puteti face cumparaturi duty-free (fara taxe) pe strada principala, unde gasiti magazine ale faimosilori creatori de moda, dar si marci locale despre care se spune sunt facute din bumbacul de cea mai buna calitate din lume.Trecem prin Marbella pentru a vedea faimosul oras al milionarilor, micul oras de pe Costa del Sol a Spaniei este locul de joaca al starurilor de la Hollywood, al printilor arabi, fotbalistilor celebri sau pilotilor de Formula 1. Ajungem in Malaga-pauza pe tur panoramic al orasului. Cazare si cina zona Fuengirola.

Ziua 10

(JOI: 01.10.2020): FUENGIROLA - GRANADA - LORCA (380 km)
Dupa micul dejun ne indreptam spre Granada unde vizitam cu ghid local Alhambra, unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura islamica si gradinile Generalife. O inscriptie aflata pe meterezele Alhambrei -Nu este chin mai mare in asta viata decat cel pe care-l simte orbul in Granada-ilustreaza frumusetea unica a Granadei. Dupa masa vedem Catedrala din Granada cu Capela Regala comandata de catre Monarhii Catolici, precum: Isabela de Castilia si Fernando de Arago. Se mai pot vizita Manastirea San Jeronimo (construita in 1504), Manastirea Cartuja (Inaltarea Maicii Domnului-manastirea fondata de ordinul calugarilor carthusieni), El Banuelo (baile arabe). Cazare si cina la hotel zona Lorca.

Ziua 11

( VINERI: 02.10.2020): CARTAGENA - VALENCIA (350 KM)
Mic dejun. Continuam calatoria pe coasta mediteranei spre Cartagena-Valencia. Oprire in Cartagena pentru a face o plimbare in trecut, intr-un oras cu 3.000 de ani de istorie, prin care au trecut atatea popoare si civilizatii, toate lasand amprente vizibile inca astazi. Se viziteaza muzeul si teatrul roman. Popas in Alicante pentru masa de pranz, pentru a admira promenada statiunii si pentru cumparaturi. Ne deplasam spre zona Valencia. Cazare si cina hotel zona Valencia.

Ziua 12

(SAMBATA: 03.10.2020): VALENCIA - CLUJ NAPOCA
Dupa micul dejun ne luam ramas bun de la Spania o tara binecuvantata. Zbor la ora 15: 20 spre Cluj Napoca cu sosire la ora 17:40.