Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuit Barcelona - Girona - Sejur Costa Brava

Descriere

Destinatie: Spania

Durata: 1 zi, fara cazare

Perioada: 22.06 - 29.06.2023


Tariful include :


-Bilet de avion Cluj Napoca - Barcelona si retur. Fiecare turist are dreptul la un bagaj de
mana mic gratuit - poseta sau rucsac! Bagajul de cala se achizitioneaza
suplimentar in functie de nevoi: 10 kg sau 20 kg.


-Transfer de la aeroportul din Barcelona la hotel
Costa Brava si retur.


-Transport cu autocar modern in fiecare zi conform programului.


-7 nopti cazare la hotel hotel Alhambra 4*.


-demipensiune, in regim bufet suedez (bauturile
nu sunt incluse).


-Insotitor grup din Romania.


-Ghid local vorbitor de limba romana in fiecare
zi de excursie in Barcelona.Tariful nu include:


-asigurarea medicala sau
storno


-excursia optionala la Girona si
Figueres din ziua a 7-a, 40 euro/pers.


-intrarile la obiective
turistice (aproximativ 90 euro daca se viziteaza majoritatea obiectivelor in
interior)


-mesele nespecificate in
program (pranzul)


-bagaje de cala


-transferul la Cluj
Napoca (la cerere se poate
organiza transfer cu microbuz sau autocar in functie de marimea grupului).


-taxele de sejur, acestea se achita
direct la receptiile hotelurilor (intre 3 si 5 euro/persoana/noapte, in
functie de categoria hotelurilor si de tara);


-bauturile de la cina.Note:


-Se considera comanda
confirmata in momentul achitarii unui avans de 30%!


-Programul si orarul pot
suferi modificari in functie de trafic, conditiile meteo, de durata vizitelor
sau alte evenimente neprevazuteINFORMATII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERT TRAVEL

INFORMATII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU:
-Transportul terestru se va executa cu autocare subInchiriate de capacitate 29 pana la 55 locuri in functie de marimea grupului
-Autocarele sunt dotate cu aer conditionat, statie audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.
-Asezarea in autocar se va face in ordinea inscrierilor, locurile nu se nominalizeaza.
-Conform legislatiei in vigoare, in cazul vehiculelor ramase imobilizate pe traseu, in cazul defectiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat sa asigure preluarea persoanelor in termen de maximum 3 ore in judet, 5 ore in tara si in termen de maximum 16 ore in cazul transporturilor in trafic international;
-Orarul de imbarcare/ debarcare este specificat in programul excursiei. Orele sunt aproximative, pot suferi modificari care vor fi transmise turistilor in informarea de plecare.
-Programul excursiei poate fi modificat de catre conducatorul grupului in situatii exceptionale (accidente, trafic ingreunat, blocat, urgente medicale ale unora dintre pasageri, defectiuni tehnice)

ACTE NECESARE CALATORIEI SI INFORMATII LEGATE DE  CALATORIE:

-Documentele necesare pentru trecerea frontierelor pe traseu: pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara.
-In cazul in care turistul detine act de identitate tip buletin (cu file) agentia vanzatoare este obligata sa informeze turistul ca la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTA acest tip de document ce atesta identitatea turistului! Se accepta doar modelul nou de carte de identitate.
-Regulament documente de calatorie minori:
- pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara
- minorii care sunt insotiti de un singur parinte vor trebui sa prezinte politiei de frontiera acordul parental al parintelui ce nu insoteste minorul - se obtine de la notariat
- minorii ce calatoresc neinsotiti de nici unul dintre parinti va trebui sa prezinte acordul parintilor, iar persoana ce il insoteste trebuie sa detina cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati www.politiadefrontiera.ro!
- persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite)
-Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
-Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).
-Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la compania sau organele competente.
-Turistii vor fi informati daca pe traseul circuitului se necesita obtinerea de vize sau sunt necesare vaccinari speciale pentru destinatiile din program.

CONDITII FINANCIARE DE INSCRIERE:
-30% se achita la inscriere
*Optional, in cazul circuitelor cu avionul sau daca turistul opteaza pentru transport avion se achita integral contra-valoarea biletului de avion in momentul achizitiei biletului si in caz de retragere sau renuntare sau modificare de nume, tariful biletului de avion este nereturnabil.
-Diferenta se achita cu 30 zile inainte de plecare/data de check-in

PENALITATI IN CAZ DE RETRAGERE:
-0% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii), mai putin contra-valoarea biletului de avion, care este neramburasbila
-30% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul de 60 - 30 zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii);
-100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai putin de 30 de zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii) sau nu se prezinta la program.
-100% daca anularea se face din urmatoarele cauze: in cazul in care calatorul nu este lasat sa treaca una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agentiei;
-100% in cazul in care calatorul nu respecta conditiile generale ale Agentiei, prezinta acte incomplete sau false, nu are pasaport sau nu achita integral excursia in termenele stipulate;
-Penalizarile pentru anularea biletelor de avion tin de politica de anulare a fiecarei companii aeriene si vor fi aduse la cunostinta turistului in momentul achizitiei biletului.
-Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:
-Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turisti. Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.
-Pentru un numar mai mic de 35 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza.
-De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.

ASISTENTA TURISTICA, VIZITE, EXCURSII OPTIONALE:
-Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite intotdeauna ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman
-Ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.
-Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali
-Conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective.
-Unele excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.
-Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor Inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor.
-In situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza.
-Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa.
-In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita iocalizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului.

EVENTUALE EVOLUTII ALE PRETULUI:
-Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
-Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
-Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de hoteluri sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada de timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi Intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse In vanzare. In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.
-In cazul in care cererea este mai mare decat locurile prestabilite pentru grup, iar biletele de avion au suferit cresteri se va comunica turistului suplimentul de tarif si numai dupa acordul scris se va incheia contractul de prestari servicii turistice.

INFORMATII REFERITOARE LA CAZARE:
-Categoria unitatilor de cazare este cea specificata in program
-Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.
-Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.
-Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single.
-Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
-Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
-Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.
-Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.
-Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii.
-Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

INFORMATIA PENTRU PLECARE/ SEJUR:
Informatiile detaliate despre circuit vor fi transmise turistilor pe un suport durabil: site www.experttravel.ro, email, imprimat, SMS, inainte de plecare cu minim 3 zile si vor cuprinde urmatoarele puncte:
- Detalii insotitor grup/ ghid - nume, persoana de contact, telefon
- Detalii mijloc de transport, numar de inmatriculare, numar telefon autocar imbarcari.
- Orar de zbor actualizat (daca este cazul)
- Orar de transport actualizat (daca este cazul)
- Hotelurile confirmate
- Transferurile pentru aeroport
- Excursii optionale/ informare tarife

OBSERVATII:
-Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
-La Inscriere turistul are obligatia sa semneze de luare la cunostinta a informatiilor precontractuale:

Nume si prenume turist (turisti sau lider de grup) SemnaturaDestinatie: Spania

Durata: 1 zi, fara cazare

Perioada: 22.06 - 29.06.2023


Tariful include :


-Bilet de avion Cluj Napoca - Barcelona si retur. Fiecare turist are dreptul la un bagaj de
mana mic gratuit - poseta sau rucsac! Bagajul de cala se achizitioneaza
suplimentar in functie de nevoi: 10 kg sau 20 kg.


-Transfer de la aeroportul din Barcelona la hotel
Costa Brava si retur.


-Transport cu autocar modern in fiecare zi conform programului.


-7 nopti cazare la hotel hotel Alhambra 4*.


-demipensiune, in regim bufet suedez (bauturile
nu sunt incluse).


-Insotitor grup din Romania.


-Ghid local vorbitor de limba romana in fiecare
zi de excursie in Barcelona.Tariful nu include:


-asigurarea medicala sau
storno


-excursia optionala la Girona si
Figueres din ziua a 7-a, 40 euro/pers.


-intrarile la obiective
turistice (aproximativ 90 euro daca se viziteaza majoritatea obiectivelor in
interior)


-mesele nespecificate in
program (pranzul)


-bagaje de cala


-transferul la Cluj
Napoca (la cerere se poate
organiza transfer cu microbuz sau autocar in functie de marimea grupului).


-taxele de sejur, acestea se achita
direct la receptiile hotelurilor (intre 3 si 5 euro/persoana/noapte, in
functie de categoria hotelurilor si de tara);


-bauturile de la cina.Note:


-Se considera comanda
confirmata in momentul achitarii unui avans de 30%!


-Programul si orarul pot
suferi modificari in functie de trafic, conditiile meteo, de durata vizitelor
sau alte evenimente neprevazuteINFORMATII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERT TRAVEL

INFORMATII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU:
-Transportul terestru se va executa cu autocare subInchiriate de capacitate 29 pana la 55 locuri in functie de marimea grupului
-Autocarele sunt dotate cu aer conditionat, statie audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.
-Asezarea in autocar se va face in ordinea inscrierilor, locurile nu se nominalizeaza.
-Conform legislatiei in vigoare, in cazul vehiculelor ramase imobilizate pe traseu, in cazul defectiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat sa asigure preluarea persoanelor in termen de maximum 3 ore in judet, 5 ore in tara si in termen de maximum 16 ore in cazul transporturilor in trafic international;
-Orarul de imbarcare/ debarcare este specificat in programul excursiei. Orele sunt aproximative, pot suferi modificari care vor fi transmise turistilor in informarea de plecare.
-Programul excursiei poate fi modificat de catre conducatorul grupului in situatii exceptionale (accidente, trafic ingreunat, blocat, urgente medicale ale unora dintre pasageri, defectiuni tehnice)

ACTE NECESARE CALATORIEI SI INFORMATII LEGATE DE  CALATORIE:

-Documentele necesare pentru trecerea frontierelor pe traseu: pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara.
-In cazul in care turistul detine act de identitate tip buletin (cu file) agentia vanzatoare este obligata sa informeze turistul ca la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTA acest tip de document ce atesta identitatea turistului! Se accepta doar modelul nou de carte de identitate.
-Regulament documente de calatorie minori:
- pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara
- minorii care sunt insotiti de un singur parinte vor trebui sa prezinte politiei de frontiera acordul parental al parintelui ce nu insoteste minorul - se obtine de la notariat
- minorii ce calatoresc neinsotiti de nici unul dintre parinti va trebui sa prezinte acordul parintilor, iar persoana ce il insoteste trebuie sa detina cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati www.politiadefrontiera.ro!
- persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite)
-Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
-Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).
-Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la compania sau organele competente.
-Turistii vor fi informati daca pe traseul circuitului se necesita obtinerea de vize sau sunt necesare vaccinari speciale pentru destinatiile din program.

CONDITII FINANCIARE DE INSCRIERE:
-30% se achita la inscriere
*Optional, in cazul circuitelor cu avionul sau daca turistul opteaza pentru transport avion se achita integral contra-valoarea biletului de avion in momentul achizitiei biletului si in caz de retragere sau renuntare sau modificare de nume, tariful biletului de avion este nereturnabil.
-Diferenta se achita cu 30 zile inainte de plecare/data de check-in

PENALITATI IN CAZ DE RETRAGERE:
-0% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii), mai putin contra-valoarea biletului de avion, care este neramburasbila
-30% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul de 60 - 30 zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii);
-100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai putin de 30 de zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii) sau nu se prezinta la program.
-100% daca anularea se face din urmatoarele cauze: in cazul in care calatorul nu este lasat sa treaca una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agentiei;
-100% in cazul in care calatorul nu respecta conditiile generale ale Agentiei, prezinta acte incomplete sau false, nu are pasaport sau nu achita integral excursia in termenele stipulate;
-Penalizarile pentru anularea biletelor de avion tin de politica de anulare a fiecarei companii aeriene si vor fi aduse la cunostinta turistului in momentul achizitiei biletului.
-Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:
-Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turisti. Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.
-Pentru un numar mai mic de 35 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza.
-De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.

ASISTENTA TURISTICA, VIZITE, EXCURSII OPTIONALE:
-Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite intotdeauna ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman
-Ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.
-Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali
-Conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective.
-Unele excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.
-Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor Inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor.
-In situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza.
-Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa.
-In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita iocalizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului.

EVENTUALE EVOLUTII ALE PRETULUI:
-Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
-Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
-Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de hoteluri sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada de timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi Intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse In vanzare. In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.
-In cazul in care cererea este mai mare decat locurile prestabilite pentru grup, iar biletele de avion au suferit cresteri se va comunica turistului suplimentul de tarif si numai dupa acordul scris se va incheia contractul de prestari servicii turistice.

INFORMATII REFERITOARE LA CAZARE:
-Categoria unitatilor de cazare este cea specificata in program
-Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.
-Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.
-Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single.
-Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
-Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
-Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.
-Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.
-Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii.
-Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

INFORMATIA PENTRU PLECARE/ SEJUR:
Informatiile detaliate despre circuit vor fi transmise turistilor pe un suport durabil: site www.experttravel.ro, email, imprimat, SMS, inainte de plecare cu minim 3 zile si vor cuprinde urmatoarele puncte:
- Detalii insotitor grup/ ghid - nume, persoana de contact, telefon
- Detalii mijloc de transport, numar de inmatriculare, numar telefon autocar imbarcari.
- Orar de zbor actualizat (daca este cazul)
- Orar de transport actualizat (daca este cazul)
- Hotelurile confirmate
- Transferurile pentru aeroport
- Excursii optionale/ informare tarife

OBSERVATII:
-Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
-La Inscriere turistul are obligatia sa semneze de luare la cunostinta a informatiilor precontractuale:

Nume si prenume turist (turisti sau lider de grup) SemnaturaItinerariu

Ziua 1

Ziua 1. (22.06.2024) CLUJ NAPOCA- BARCELONA

Intalnirea grupului cu insotitorul de grup in aeroportul din Cluj Napoca la ora 04:00 pentru imbarcarea pe zborul companiei Wizzair la ora 06:15 pentru destinatia Barcelona unde sosim la ora locala 08:20. Transfer cu autocarul la hotel 4* AZn statiunea Santa Susana, cazare hotel Alhambra 4*. Timp liber in statiune, seara cina.

Ziua 2

Ziua 2. (23.06.2024) COSTA BRAVA - SANTA SUSANA A???Za Timp liber la plaja si relaxare

Costa Brava, una dintre cele mai frumoase destinatii din Spania. Localizata in nord-estul Cataloniei, in provincia Girona, Costa Brava este perfecta atat pentru cei care doresc o destinatie relaxanta, cat si pentru cei care sunt pregatiti pentru aventura si adrenalina. Cunoscuta pentru peisajele salbatice, apele cristaline si nisipul fin, Costa Brava a fost una dintre destinatiile preferate ale marilor artisti Salvador Dali si Pablo Picasso.

Vom avea o zi intreaga pentru relaxare si plaja in cocheta statiunea Santa Susana.

Cazare si cina la hotel Alhambra 4*.

Ziua 3

Ziua 3. (24.06.2024) BARCELONA

Dupa servirea micului dejun, ne imbarcam pe autocar pentru plecarea in Barcelona. Se viziteaza Sagrada Familia, Casa Mila si Casa Batlo, trei dintre capodoperele faimosului arhitect Antonio Gaudi (se viziteaza pe interior doar una dintre ele A???Za la alegere, de recomandat catedrala Sagrada Familia). Urmeaza apoi Placa de Catalunya - punctul zero al orasului, apoi plimbare pe faimoasa Rambla A???Za Colom A???Za portul Vell.

In jurul amiezii ( 14:30) pauza de pranz (neinclus in tarif) in centrul comercial Mare Magnum / sau la terasele de pe plaja Barceloneta (la alegere). Dupa pauza de masa, ora 16:00 vizita optionala la Aquarium (neinclus in pret), iar la ora 17:00 plimbare pe plaja Barceloneta A???Za parte din cartierul cu acealsi nume, unul dintre cele mai autentice si populare cartiere din oras, o zona in care in trecut locuiau pescarii, astazi un cartier renovat, dar inca plin de istorie si magie.

La ora 18:30- intoarcere la hotel pentru servirea mesei.

Cazare si timp liber in statiune. Hotel Alhambra 4*.

Ziua 4

Ziua 4. (25.06.2024) COSTA BRAVA - SANTA SUSANA A???Za Timp liber la plaja si relaxare

Aflata la mai putin de o ora departare de Barcelona, Costa Brava ramane una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din Spania. Plaje frumoase, preturi decente, mancare delicioasa si multe atractii turistice, adauga sarm deosebit Coastei Brava. Vom avea o zi intreaga pentru relaxare si plaja in cocheta statiunea Santa Susana.

Cazare si cina la hotel Alhambra 4*

Ziua 5

26.06.2024) BARCELONA

Dupa servirea micului dejun ne imbarcam pe autocar pentru plecarea din nou in Barcelona. Se viziteazai in prima parte a zilei Parcul Guell, unul dintre cele mai fotografiate obiective ale Barcelonei, o adevarata explozie de culoare.

Continuam catre Arcul de Trimf, construit in 1888 ca si intrare principala a Expozitiei Mondiale , urmand apoi promenada Passeig de Lluis Companys pentru a ajunge la Parcul Ciutadella. Timp liber pentru cumparaturi in centrul orasului.

Pauza de pranz ( neinclus in tarif) La ora 16:00 urcam pe muntele Montjuic si ne oprim la Castel de unde admiram panorama asupra marii, a portului ai a intregului oraa. In jurul orei 17:30 coboram spre Muzeul de Arta si Fantana Magica si poposim in Placa dA???Z???Espana.

La ora 18 : 30 A???Za Reintoarcere la hotel si apoi servirea cinei la hotel. Program liber in statiune.

Cazare si cina la hotel Alhambra 4*.

Ziua 6

Ziua 6. (27.06.2024) ZI LIBERA IN STATIUNEA SANTA SUSANA

Zi libera de plaja. Cazare si cina la hotel Alhambra 4*

Ziua 7

Ziua 7.( 28.06.2024) SANTA SUSANA - GIRONA- FIGUERES (EXCURSIE OPTIONALA NEINCLUSA IN TARIF, minim 20 pers)

Dupa servirea micului dejun ne imbarcam pe autocar pentru a vizita zona Girona- Figueres. In Girona se viziteaza: zona Medievala cu Catedrala Sfinta Maria, Biserica Sf. Felix, Cartierul Evreiesc, Palatul Episcopal, Paseul Arheologic ( Biserica Sf.Petru, Sf. Nicolae). Timp liber pentru masa de pranz apoi plecam spre Figueres. Vizita la Teatro Museo Salvador DalA. Seare reintoarcere la hotel pentru cina. Hotel Alhambra 4*.

Ziua 8

Ziua 8.( 29.10.2024) GIRONA- BARCELONA

Mic dejun. DupA?C? formalitatile de check-out ne imbarcam pentru deplasare spre Barcelona pentru retur in Romania pe zborul Wizzair la ora 09:00. Ajungem la Cluj Napoca la ora 13:00.

Ziua 1

Ziua 1. (22.06.2024) CLUJ NAPOCA- BARCELONA

Intalnirea grupului cu insotitorul de grup in aeroportul din Cluj Napoca la ora 04:00 pentru imbarcarea pe zborul companiei Wizzair la ora 06:15 pentru destinatia Barcelona unde sosim la ora locala 08:20. Transfer cu autocarul la hotel 4* AZn statiunea Santa Susana, cazare hotel Alhambra 4*. Timp liber in statiune, seara cina.

Ziua 2

Ziua 2. (23.06.2024) COSTA BRAVA - SANTA SUSANA A???Za Timp liber la plaja si relaxare

Costa Brava, una dintre cele mai frumoase destinatii din Spania. Localizata in nord-estul Cataloniei, in provincia Girona, Costa Brava este perfecta atat pentru cei care doresc o destinatie relaxanta, cat si pentru cei care sunt pregatiti pentru aventura si adrenalina. Cunoscuta pentru peisajele salbatice, apele cristaline si nisipul fin, Costa Brava a fost una dintre destinatiile preferate ale marilor artisti Salvador Dali si Pablo Picasso.

Vom avea o zi intreaga pentru relaxare si plaja in cocheta statiunea Santa Susana.

Cazare si cina la hotel Alhambra 4*.

Ziua 3

Ziua 3. (24.06.2024) BARCELONA

Dupa servirea micului dejun, ne imbarcam pe autocar pentru plecarea in Barcelona. Se viziteaza Sagrada Familia, Casa Mila si Casa Batlo, trei dintre capodoperele faimosului arhitect Antonio Gaudi (se viziteaza pe interior doar una dintre ele A???Za la alegere, de recomandat catedrala Sagrada Familia). Urmeaza apoi Placa de Catalunya - punctul zero al orasului, apoi plimbare pe faimoasa Rambla A???Za Colom A???Za portul Vell.

In jurul amiezii ( 14:30) pauza de pranz (neinclus in tarif) in centrul comercial Mare Magnum / sau la terasele de pe plaja Barceloneta (la alegere). Dupa pauza de masa, ora 16:00 vizita optionala la Aquarium (neinclus in pret), iar la ora 17:00 plimbare pe plaja Barceloneta A???Za parte din cartierul cu acealsi nume, unul dintre cele mai autentice si populare cartiere din oras, o zona in care in trecut locuiau pescarii, astazi un cartier renovat, dar inca plin de istorie si magie.

La ora 18:30- intoarcere la hotel pentru servirea mesei.

Cazare si timp liber in statiune. Hotel Alhambra 4*.

Ziua 4

Ziua 4. (25.06.2024) COSTA BRAVA - SANTA SUSANA A???Za Timp liber la plaja si relaxare

Aflata la mai putin de o ora departare de Barcelona, Costa Brava ramane una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din Spania. Plaje frumoase, preturi decente, mancare delicioasa si multe atractii turistice, adauga sarm deosebit Coastei Brava. Vom avea o zi intreaga pentru relaxare si plaja in cocheta statiunea Santa Susana.

Cazare si cina la hotel Alhambra 4*

Ziua 5

26.06.2024) BARCELONA

Dupa servirea micului dejun ne imbarcam pe autocar pentru plecarea din nou in Barcelona. Se viziteazai in prima parte a zilei Parcul Guell, unul dintre cele mai fotografiate obiective ale Barcelonei, o adevarata explozie de culoare.

Continuam catre Arcul de Trimf, construit in 1888 ca si intrare principala a Expozitiei Mondiale , urmand apoi promenada Passeig de Lluis Companys pentru a ajunge la Parcul Ciutadella. Timp liber pentru cumparaturi in centrul orasului.

Pauza de pranz ( neinclus in tarif) La ora 16:00 urcam pe muntele Montjuic si ne oprim la Castel de unde admiram panorama asupra marii, a portului ai a intregului oraa. In jurul orei 17:30 coboram spre Muzeul de Arta si Fantana Magica si poposim in Placa dA???Z???Espana.

La ora 18 : 30 A???Za Reintoarcere la hotel si apoi servirea cinei la hotel. Program liber in statiune.

Cazare si cina la hotel Alhambra 4*.

Ziua 6

Ziua 6. (27.06.2024) ZI LIBERA IN STATIUNEA SANTA SUSANA

Zi libera de plaja. Cazare si cina la hotel Alhambra 4*

Ziua 7

Ziua 7.( 28.06.2024) SANTA SUSANA - GIRONA- FIGUERES (EXCURSIE OPTIONALA NEINCLUSA IN TARIF, minim 20 pers)

Dupa servirea micului dejun ne imbarcam pe autocar pentru a vizita zona Girona- Figueres. In Girona se viziteaza: zona Medievala cu Catedrala Sfinta Maria, Biserica Sf. Felix, Cartierul Evreiesc, Palatul Episcopal, Paseul Arheologic ( Biserica Sf.Petru, Sf. Nicolae). Timp liber pentru masa de pranz apoi plecam spre Figueres. Vizita la Teatro Museo Salvador DalA. Seare reintoarcere la hotel pentru cina. Hotel Alhambra 4*.

Ziua 8

Ziua 8.( 29.10.2024) GIRONA- BARCELONA

Mic dejun. DupA?C? formalitatile de check-out ne imbarcam pentru deplasare spre Barcelona pentru retur in Romania pe zborul Wizzair la ora 09:00. Ajungem la Cluj Napoca la ora 13:00.