Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

JAPONIA 2020 – SPECTACOLUL FLORII DE CIRES Primavara 2020 pachet 12 zile plecare din Bucuresti zbor Austrian Airlines

Descriere

Destinatie: Japonia

Durata: 1 zi, fara cazare


Servicii incluse: • Bilete de avion, compania Austrian Airlines OTP-NRT-OTP, via Viena;
• Transport si tururi cu autocarul in Tokyo, Hakone, Kamakura, Yokohama, Hiroshima, Nara, Osaka si Kyoto;
• 10 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 4* astfel:
- 5 nopti in Tokyo la hotel Tmark City Hotel Tokyo Omori 4* (fabulous 8.8)
- 1 noapte in Hiroshima la hotel Candeo Hotels Hiroshima Hatchobori 4* (fabulous 8.9)
- 4 nopti in Kyoto la hotel Keihan Kyoto Hachijojoguchi (fabulous 8.7)
• 1 cina cu specific japonez in Kyoto la restaurant traditional (ziua 10);
• Tren de mare viteza Shinkansen pe urmatoarele rute: Tokyo-Hiroshima-Kyoto-Tokyo;
• Tren local Hiroshima-Miyajimaguchi-Hiroshima;
• Ferry-boat spre Insula Myajima;
• Vizite la cele mai importante obiective turistice si monumente inscrise in Patrimonial Mondial UNESCO;
• Transfer bagaje prin curier rapid Tokyo-Kyoto-Tokyo; (pentru zilele 6 si 10 se pregateste bagaj de mana pentru innoptare);
• Ghid local vorbitor de limba engleza si insotitor de grup vorbitor de limba romana si engleza;
• Taxele de aeroport;
• Bonus! Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection Plus, indiferent de varsta;
• NOU! transfer intern din diverse orase ale tarii! Valabil doar in momentul rezervarii;

Servicii neincluse: • Alte excursii optionale decat cele mentionate in program (in limita timpului disponibil);
• Mesele de pranz si cina, cu exceptia cinei incluse in Kyoto.
• Cheltuieli personale;

Tokyo – Hakone – Kamakura – Yokohama – Hiroshima – Kyoto – Nara – Osaka – Tokyo

• Vizite la cele mai importante obiective turistice si monumente inscrise in Patrimonial Mondial UNESCO;
- Tokyo: fosta piata de peste Tsukiji, gradina tipic japoneza Hama Rikyu, Templul Sensoji, Cartierul Ginza, croaziera pe Raul Sumida, bai termale Oedo Onsen Monogatari;
- Hakone: Croaziera pe lacul Ashi, Gotemba Premium Outlets, Oshino Hakkai;
- Kamakura: Templul Kotokuin - Statuia Marelui Buddha, Templul Hase, Sanctuarul Shinto Tsurugaoka Hachimangu, Kamakura Komachi;
- Yokohama: Minatomirai;
- Miyajima: Omotesando Shopping Street, Altarul Itsukushima;
- Hiroshima: Castelul Hiroshima, Parcul Memorial al Pacii, Domul Bombei Atomice;
- Nara: Templul Todaiji (Marele Buddha), Parcul Nara-orasul caprioarelor
- Osaka: Castelul Osaka, Cartierul Dotonbori;
- Kyoto: Templul Kiyomizu, stradutele istorice Ninenzaka si Sannenzaka, Gion-cartierul gheiselor, Castelul Nijo, cartierul Ponto-cho, Templul Ryoanji, Templul Kinkakuji (Pavilionul de Aur), Padurea de Bambus Sagano, Arashiyama;
• Hoteluri de 4* cu mic dejun;
• 1 cina cu specific japonez in Kyoto la restaurant traditional (ziua 10);
• Transport si tururi cu autocarul in Tokyo, Hakone, Kamakura, Yokohama, Hiroshima, Nara, Osaka si Kyoto;
• Croaziera pe Raul Sumida spre Odaiba;
• Croaziera pe lacul Ashi;
• Acces la baile termale Oedo Onsen Monogatari;
• Ferryboat spre Insula Myajima;
• Tren de mare viteza Shinkansen pe urmatoarele rute: Tokyo-Hiroshima-Kyoto-Tokyo;
• Tren local Hiroshima-Miyajimaguchi-Hiroshima;
• Ferry-boat spre Insula Myajima;
• Transfer bagaje prin curier rapid Tokyo-Kyoto-Tokyo; (pentru zilele 6 si 10 se pregateste bagaj de mana pentru innoptare);
• Toate taxele incluse;
• Ghid local vorbitor de limba engleza si insotitor de grup vorbitor de limba romana si engleza;
• Bonus! Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection Plus, indiferent de varsta;
• NOU! transfer intern din diverse orase ale tarii! Valabil doar in momentul rezervarii;

Conditii de realizare a grupului

GRUP MINIM 25 PERSOANE. Pentru un grup mai mic de 25 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face pana la data de 01.03.2020, astfel: Pentru un grup de 20-24 persoane, tariful se majoreaza cu 150 EURO/persoana, pentru grup de 15-19 persoane cu 390 EURO/persoana. Pentru un numar mai mic de 15 participanti, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare, in functie de disponibilitatile la avion si cazare, si se supun unor reguli diferite de decomandare.
Partaj in dubla: Pentru inscrierea unei singure persoane recomandam rezervarea unei camera single dar putem sa deschidem si partaj in camera dubla. Acest lucru inseamna ca 2 persoane de acelasi gen care calatoresc neinsotite sunt dispuse sa imparta aceeasi camera. In cazul deschiderii partajului, daca nu se va gasi a doua persoana pana la data de 01.03.2020, prima persoana va achita suplimentul de camera single.


Excursii Optionale

•    Initiere in Ceremonia Ceaiului la Kyoto, aproximativ 25 Euro net/persoana;
•    Ascensiune cu telecabina pe Muntele Komagatake pentru admirarea Muntelui Fuji, aprox. 15 Euro net/persoana. (se organizeaza doar in caz de vreme favorabila).
 *Grupul minim pentru efectuarea excursiilor optionale este de 80%.
Tarifele excursiilor optionale sunt orientative; clientii nu sunt obligati sa le cumpere de la partenerul agentiei noastre (sunt doar recomandate ca servicii sigure); Plangerile si solutionarea acestora se fac la fata locului!


Inscriere

Inscrierea pe acest program se poate face pana la data de 01.03.2020.


Descriere Program

Ziua 1 (01.04.2020) Bucuresti – Viena
La ora 11:00 dimineata prezentare la Aeroportul International Henri Coanda – Otopeni pentru intalnirea cu reprezentantul agentiei Cocktail Holidays si imbarcare pe cursa Austrian Airlines OS 784 spre Tokyo via Viena. Decolare din Bucuresti la 13:30, sosire in Viena la 14:15. Ne imbarcam pe zborul OS 051 Viena-Tokyo cu plecare la ora 17:45.

Ziua 2 (02.04.2020) Viena – Tokyo
La ora 11:55 sosire in Tokyo – capitala Japoniei, cel mai important centru economic si cultural, cu un intens caracter modern si in deplina armonie cu obiectivele si atractiile turistice. La ora 13:00 ne intalnim cu ghidul local si vom fi preluati cu autocarul pentru transferul la hotel.
La ora 14:30 facem check-in-ul la hotelul Tmark City Hotel Tokyo Omori 4* (fabulous 8.8).
Dupa check-in vom avea timp liber pana la sfarsitul zilei.

Ziua 3 (03.04.2020) Tokyo
Mic dejun. La ora 09:00 plecam in tur de oras cu autocarul in Tokyo unde vom vizita fosta piata de peste Tsukiji – renumita ca “Orasul Mancarii” unde vom gasi diverse feluri de mancare traditionala japoneza si cel mai proaspat peste. Fosta piata, veche de peste de 85 ani a fost cea mai mare piata de peste din lume si tocmai si-a mutat activitatea in Odaiba (Toyosu) in anul 2018. La 10:45 vom merge in Gradina tipic japoneza Hama Rikyu, ce contrasteaza cu cladirile ultramoderne, ramase ca o oaza de natura in mijlocul zgarie-norilor. La 12:15 vom merge in Asakusa si vom vizita Templul Sensoji. Aici vom avea si timp liber pentru pranz. Dupa amiaza, la ora 14:15 vom merge in Ginza – cel mai spectaculos si exclusivist cartier din Tokyo iar la 15:45 vom pleca intr-o frumoasa croaziera pe Raul Sumida.  De la 16:15 avem o ora timp liber in Odaiba iar la 17:30 vom merge sa ne relaxam la renumitele bai termale Oedo Onsen Monogatari (intrare inclusa). Dupa baile termale ne intoarcem la hotel. Cazare la hotelul Tmark City Hotel Tokyo Omori 4* (fabulous 8.8).

Ziua 4 (04.04.2020) Tokyo – Hakone – Tokyo
Mic dejun. La ora 08:00 plecam spre Hakone cu autocarul. La ora 11:00 avem mini croaziera pe Lacul Ashi, la poalele Muntelui Fuji. Zona este renumita pentru peisajul feeric si pentru apele deosebit de sulfuroase in care se fierb celebrele oua negre. Se spune ca daca mananci un ou negru viata ti se va prelungi cu 7 ani. La ora 12:00 vom avea pauza de pranz in Gotemba Premium Outlets – cel mai renumit Mall de tip outlet cu peste 200 de magazine, localizat la baza Muntelui Fuji. La 13:45 plecam spre Oshino Hakkai – un sat micut, localizat intr-un cadru feeric, ideal pentru relaxare. Cuvantul Hakkai inseamna „opt mari”, care se refera la cele opt piscine naturale rezultate in urma eruptiilor istorice si activitatii vulcanice intense, acestea fiind principala atractie in Oshino Hakkai.
Optional (se organizeaza doar in caz de vreme favorabila): Ascensiune cu telecabina pe Muntele Komagatake pentru admirarea Muntelui Fuji, aprox. 15 Euro net/persoana.
Daca vremea nu va permite ascensiunea cu telecabina vom merge sa vizitam Altarul Shinto Hakone.
Cazare la hotelul Tmark City Hotel Tokyo Omori 4* (fabulous 8.8).


Ziua 5 (05.04.2020) Tokyo – Kamakura – Yokohama – Tokyo
Mic dejun. La ora 08:00 vom pleca cu autocarul spre Kamakura si Yokohama (aproximativ 1,5 ore).
Kamakura este un oras superb, inconjurat de munti, paduri si mare, localizat intre Yokohama si Tokyo si a fost prima capitala a Japoniei. A cunoscut o perioada infloritoare intre secolele XII – XIV, perioada ce a coincis totodata cu dezvoltarea budismului si introducerea religiei Zen din China. In intervalul 09:30-12:30 vom vizita Statuia Marelui Buddha la Templul Kotokuin - simbol al orasului, turnat in 1252, fiind considerat protector al locuitorilor din Japonia de Est, Templul Hase care dateaza din anul 736 este unul dintre cele 33 de locuri sfinte din zona Kanto, cu o gradina spectaculoasa, de unde se poate vedea panorama superba asupra orasului Kamakura si a Marii si Sanctuarul shinto Tsurugaoka Hachimangu – fost centru spiritual si politic al noii capitale, fondat in 1063 de catre primul Shogun. Acest sanctuar este dedicat lui Hachiman, Zeul protector al familiei Minamoto si al samurailor in general. Poarta simbolica a shintoismului, construita in largul insulei, in timpul fluxului, inconjurata de ape, ofera o imagine ireala si unica. La ora 12:45 vom merge pe Kamakura Komachi, o strada moderna intr-un oras antic care ofera un mix incredibil de istorie si cultura. Aici vom avea o ora timp liber pentru pranz iar la ora 14:00 vom pleca spre Yokohama (aproximativ 1 ora). Vom vizita Minato Mirai, denumita Portul Viitorului si zona turistica de pe malul oceanului cu numeroase optiuni de petrecere a timpului liber.La ora 17:00 vom ajunge inapoi la hotelul Tmark City Hotel Tokyo Omori 4* (fabulous 8.8).

Ziua 6 (06.04.2020) Tokyo - Hiroshima
Mic dejun la pachet. La ora 07:00 trimitem bagajele prin curier rapid la Kyoto (1 bagaj/persoana). Trebuie sa pregatim bagaj de mana pentru innoptare in Hiroshima. La 07:15 avem transfer cu autocarul de la hotel la gara din Tokyo iar la 08:30 luam trenul de mare viteza Shinkansen (Nozomi 17) cu destinatia Hiroshima. Ajungem la 12:15 iar la 12:45 luam trenul local cu destinatia Miyajimaguchi. Dupa o plimbare relaxanta prin Portul Miyajimaguchi luam ferryboat-ul pana la Insula Miyajima. Ajunsi in Miyajima ne vom plimba pe Omotesando Shopping Street si vom avea timp liber pentru pranz. Dupa amiaza, la ora 16:00 vom vizita Altarul Itsukushima iar la 17:25 vom lua ferryboat-ul inapoi spre Miyajimaguchi si autocarul pana la hotel in Hiroshima. Cazare la hotelul Candeo Hotels Hiroshima Hatchobori 4* (fabulous 8.9).

Ziua 7 (07.04.2020) Hiroshima – Kyoto
Mic dejun. La 09:00 avem tur de oras cu autocarul in Hiroshima – oras situat in sud-vestul Insulei Honshu, in centrul Golfului Hiroshima. Construit in anul 1594, din 6 insule in delta raului Ota s-a dezvoltat continuu intai ca un oras-cetate, devenind din anul 1868 principalul centru militar al tarii. Considerat un punct militar strategic in timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial, pe 6 august 1945 fortele aeriene americane au lansat prima bomba atomica avand ca tinta centrul orasului. In urma exploziei aproximativ 60.000-70.000 de oameni au murit sau au fost dati disparuti, orasul fiind distrus in intregime.In 1949, Hiroshima a fost declarata "Altarul International al Pacii" si in fiecare an pe 6 august sute de mii de oameni participa la manifestatii pentru pace, impotriva violentei si a armelor nucleare. Vom vizita Castelul Hiroshima, Parcul Memorial al Pacii si Domul Bombei Atomice pana la ora 12:00. La 12:15 ajungem in gara din Hiroshima si avem pauza de pranz. La 13:39 luam trenul de mare viteza Shinkansen (Nozomi 30) cu destinatia Kyoto, sosire la 15:20. De la gara vom merge spre hotel intr-o scurta plimbare iar la 15:30 vom face check-in-ul la hotelul Keihan Kyoto Hachijojoguchi 4* (fabulous 8.7).

Ziua 8 (08.04.2020) Kyoto
Mic dejun. Zi Libera pentru explorarea orasului in propriul ritm.
Cazare la hotelul Keihan Kyoto Hachijojoguchi 4* (fabulous 8.7).

Ziua 09 (09.04.2020) Kyoto – Nara – Osaka – Kyoto
Mic dejun. La 09:00 plecam cu autocarul spre Nara – fosta capitala (din anul 710) a Japoniei si Osaka. Vom vizita Templul Todaiji – cea mai mare cladire de lemn din lume, cu cel mai mare Buddha de bronz din Japonia – Daibutsu (patrimoniu UNESCO), dupa care vom merge in Parcul Nara – renumit ca fiind orasul caprioarelor, cu peste 1200 de caprioare intr-o comuniune deplina cu natura, acestea fiind considerate mesagere ale divinitatilor shintoiste din primele generatii. Aici vom avea pauza de pranz iar la 12:45 vom pleca spre Osaka unde vom vedea Castelul Osaka – simbol al culturii si istoriei orasului si Cartierul exclusivist Dotonbori – zona comerciala cu magazine, restaurante si cluburi, intr-un oras care nu doarme niciodata. La 17:00 plecam spre Kyoto si la 18:00 ajungem la hotel.
Cazare la hotelul Keihan Kyoto Hachijojoguchi 4* (fabulous 8.7).

Ziua 10 (10.04.2020) Kyoto
Mic dejun. La ora 08:30 trimitem bagajele prin curier rapid la Tokyo (1 bagaj/persoana). Trebuie sa pregatim bagaj de mana pentru innoptare in Kyoto. La ora 09:00 plecam in tur de oras cu autocarul in Kyoto si vom vizita Templul Kiyomizu – templul apei pure, inscris in patrimoniul mondial UNESCO si ne vom plimba pe stradutele istorice Ninenzaka si Sannenzaka si in zona Gion – cel mai renumit cartier al gheiselor. Aici vom avea si pauza de pranz pana la ora 14:30. Optional dar recomandat: Initiere in Ceremonia Ceaiului, aprox. 25 Euro net/persoana;
Este un ritual traditional japonez inspirat din budismul Zen prin care ceaiul este preparat in cadrul unei ceremonii de catre o persoana initiata si este servit oaspetilor. Aceasta ceremonie are o semnificatie foarte puternica in cultura japoneza. La ora 15:00 vom vizita Castelul Nijo - fosta resedinta a shogunului Tokugawa Ieyasu (patrimoniu UNESCO), dupa care vom merge in Ponto-cho – una dintre cele mai bune zone de luat masa din Kyoto. La 18:30 vom servi cina cu specific japonez la un restaurant local (cina inclusa). La 20:00 vom ajunge inapoi la hotelul Keihan Kyoto Hachijojoguchi 4* (fabulous 8.7).

Ziua 11 (11.04.2020) Kyoto - Tokyo
Mic dejun. La 09:00 vom pleca in tur de oras cu autocarul in Kyoto si vom vizita Templul Ryoanji cu cea mai frumoasa gradina de pietre (monument UNESCO). Ryoanji, fosta proprietate a familiei Fujiwara din secolul XV este cel mai cunoscut templu datorita gradinii de pietre ZEN. Templul apartine scolii de ZEN din ramura rinzai, bazele fiind puse in 1190 de preotul Ensai. Continuam vizita la Templul Kinkakuji (Pavilionul de Aur) (patrimoniu UNESCO), actualmente templu ZEN. La 12:30 vom merge in Padurea de Bambus Sagano. In Japonia, bambusul are o semnificatie foarte puternica, acesta reprezinta bariera impotriva fortelor malefice, din acest motiv mai multe temple sunt inconjurate de paduri de bambus. In China este considerat simbolul longevitatii iar in India simbolul prieteniei. Sunetul natural meditativ al fosnetului Padurii este atat de minunat incat a fost ales si inregistrat de catre autoritati in top “100 de sunete din Japonia”.
Vom avea pauza de pranz pana la 14:30 in Arashiyama – zona renumita pentru spectacolul florii de cires, copacii infloriti creand un cadru magic de poveste. La 15:30 vom sosi la gara din Kyoto si la ora 16:08 vom lua trenul de mare viteza Shinkansen (Nozomi 238) cu destinatia Tokyo, sosire la 18:23.  La 18:40 vom plecare spre hotel iar la 19:30 vom face check-in-ul la hotelul Tmark City Hotel Tokyo Omori 4* (fabulous 8.8).

Ziua 12 (12.04.2020) Tokyo – Aeroport NRT
Mic dejun. Transfer cu autocarul la Aeroportul International Narita. Sosire in aeroport la 10:30 pentru imbarcare pe zborul OS 052 Tokyo-Viena cu plecare la 13:35 si sosire la 18:35. Ne imbarcam pe zborul OS 767 Viena-Bucuresti OTP cu plecare la 21:10 si sosire la 23:50.
Incursiune in minunata cultura japoneza. Vom descoperi spiritul nipon – exemplu de civilizatie, dezvoltare, istorie si traditii deopotriva. Vom vizita obiective turistice incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO, ne vom relaxa la renumitele bai termale Oedo Onsen Monogatari, ne vom plimba pe strazile celebre si pline de istorie si vom savura delicioasele preparate japoneze.

Principalele obiective vizitate si monumente incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO:
Gradina Hama Rikyu, Templul Sensoji, Templul Kotokuin (Marele Buddha), Templul Hase, Sanctuarul shinto Tsurugaoka Hachimangu, Altarul Itsukushima, Castelul Hiroshima, Parcul Memorial al Pacii Hiroshima, Domul Bombei Atomice, Templul Todaiji (Marele Buddha), Parcul Nara – orasul caprioarelor, Castelul Osaka, Templul Kiyomizu, Castelul Nijo, Templul Ryoanji, Templul Kinkakuji (Pavilionul de Aur), Padurea de Bambus Sagano;

Informatii generale: Japonia este ultimul imperiu din lume  cu statut de monarhie constitutionala, avand aproximativ 127 milioane de locuitori. Capitala tarii este Tokyo, cea mai populata zona metropolitana din lume, fiind considerat si unul dintre cele mai moderne orase.
Tara este constituita din 4 insule pricipale: Kyushu, Honshu, Shikoku, Hokkaido si peste 4100 de mici insule situate pe coasta est-asiatica a Pacificului de Nord. Relieful este variat, de tip insular, cu caracter vulcanic si bogat in vegetatie, mai ales in zonele montane. Muntele Fuji este unul dintre cei mai faimosi munti din lume, fiind venerat ca un munte sacru si considerat un simbol national (patrimoniu UNESCO). Acestuia i se alatura alti masivi muntosi, unii chiar vulcani in activitate cum ar fi  Sakurajima din Kyushu. Relief de campie se gaseste doar la nord de Tokyo, fiind zona agricola prin excelenta. Orasele cele mai importante sunt Tokyo, Kyoto si Osaka.


Informatii despre sejur

Informatiile detaliate despre sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde urmatoarele puncte:
- Detalii reprezentant Cocktail Holidays pe parcursul excursiei – nume, telefon;
- Detalii reprezentant Cocktail Holidays in aeroport Romania – nume, telefon;
- Orar de zbor actualizat;


Mijloace de transport

ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.
In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul (zbor regulat sau zbor charter), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur nu sunt considerate zile de turistice fiind zile de transport. Transportul local pe durata desfasurarii programului se va realiza cu autocarul si cu trenul.
Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil.


Servicii ghid/ conducator de grup

Cocktail Holidays asigura un conducator de grup pe perioada circuitului, vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazul in cazul exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului. In tururile de oras incluse in program se foloseste ghid local vorbitor de limba engleza. Serviciile ghidului inceteaza la terminarea tururilor incluse in program.


Informatii Utile

•    Prezenta la Aeroportul Otopeni pentru check-in trebuie facuta cu cel putin 2 ore inainte de ora decolarii!
•    Prezentarea biletului de avion si a programului turistic sunt obligatorii!
•    Pentru aceasta excursie este necesar pasaportul electronic valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei, cu o pagina libera. Nu recomandam pasaportul temporar, intrucat pentru acest tip de pasaport este necesara obtinerea vizei in prealabil de la Ambasada Japoniei.
•    Bagajele permise pentru calatorie – bagaj de cala 23 kg şi max. 8 kg bagaj de mana pentru fiecare pasager.
•    Este recomandata tinuta decenta atat la servirea cinelor cat si pe toata durata programului. Pentru domni se recomanda pantaloni lungi si incaltaminte inchisa (nu pantaloni scurti si papuci/sandale) iar pentru doamne se recomanda tinuta eleganta;
•    Va recomandam sa aveti in bagaj si haine mai calduroase si pelerine de ploaie.
ATENTIE! Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, pe langa informatiile precontractuale din descrierea programului, agentia de turism organizatoare si agentia de turism intermediara trebuie sa furnizeze calatorului si:

FORMULARUL cu INFORMATII STANDARD pentru contractele privind pachetele de servicii de calatorie, care trebuie semnat de calator si se descarca AICI.
 
Informatiile de mai sus sunt valabile si vor fi folosite doar in cazul in care Cocktail Holidays este agentia organizatoare, iar agentia de unde se oferteaza / achizitioneaza pachetul actioneaza ca intermediar.
 
Oferta detaliata si Formularul cu informatii standard sunt parte integranta a contractului privind pachetul de servicii de calatorie achizitionat si nu pot fi modificate decat prin acordul explicit al partilor contractante.
Cocktail Holidays nu isi asuma raspunderea in cazul in care informatiile de mai sus nu sunt inmanate turistilor, la momentul ofertarii pachetelor.


Protectia datelor personale

Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.


Date generale despre documentele de calatorie

Obligatoriu trebuie sa prezentati la intrarea in Japonia pasaportul cu cel putin o pagina libera, biletul de avion si programul de vizite in vederea completarii formularului "embarkation card" care se distribuie in avion inainte de aterizarea in Japonia. Pentru mai multa siguranta si pentru a trece usor de controlul de la granita va recomandam sa aveti un minim de documente asupra dumneavoastra cu care sa puteti dovedi la frontiera, daca vi se cer, scopul si durata sederii in Japonia, locul de cazare si mijloacele de intretinere.
Este necesar pasaportul electronic valabil minim 6 luni de la data terminarii calatoriei, cu o pagina libera. Nu recomandam pasaportul temporar, intrucat pentru acest tip de pasaport este necesara obtinerea vizei in prealabil de la Ambasada Japoniei.

• Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copiii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT!!!
•  Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!
1. Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina detalii referitoare la deplasare personal de la Ambasada din Bucuresti!
2. Cetateni straini – trebuie sa intrebe personal la ambasadele din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii;
Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aibe un set de documente pentru a trece frontiera.
a. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este prezent in deplasare;
b. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces.
c. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort.
d. Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic.
Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro
Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu accepta turistul sa paraseasca teritoriul Romaniei sau sa nu-i acorde intrarea pe teritoriul statului unde face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.


Asigurari

Prezentul pachet de servicii include urmatoarele tipuri de asigurari:
1.  Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection Plus, indiferent de varsta;
2.  Asigurare privind protectia in caz de insolventa a agentiei de turism organizatoare, emisa de Omniasig Vienna Insurance Group S.A, cu seria I nr.53152, valabila pana in data de 02.01.2021.


Eventuale evolutii ale pretului

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare.
In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.


Modalitate plata si penalizari

In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:
- 40% - se plateste in 3 zile dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii;
- 40% - se plateste cu 30 zile inaintea datei de plecare;
- 20% - se plateste cu 14 zile inaintea datei de plecare;
In cazul rezervarilor last minute – LM, confirmarea serviciilor se va face doar in baza platii integrale a serviciilor;
In cazul rezervarilor cu alte tipuri de reduceri se aplica modalitatea de plata din oferta generala.
 
Plata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii.
Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:
- 20% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 50zile inainte de inceperea sejururlui;
- 50% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 49 zile – 31 zile inainte de data inceperii sejurului;
- 80% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 30 zile – 15 zile inainte de data inceperii sejurului;
- 100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 14 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare;


Destinatie: Japonia

Durata: 1 zi, fara cazare


Servicii incluse: • Bilete de avion, compania Austrian Airlines OTP-NRT-OTP, via Viena;
• Transport si tururi cu autocarul in Tokyo, Hakone, Kamakura, Yokohama, Hiroshima, Nara, Osaka si Kyoto;
• 10 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 4* astfel:
- 5 nopti in Tokyo la hotel Tmark City Hotel Tokyo Omori 4* (fabulous 8.8)
- 1 noapte in Hiroshima la hotel Candeo Hotels Hiroshima Hatchobori 4* (fabulous 8.9)
- 4 nopti in Kyoto la hotel Keihan Kyoto Hachijojoguchi (fabulous 8.7)
• 1 cina cu specific japonez in Kyoto la restaurant traditional (ziua 10);
• Tren de mare viteza Shinkansen pe urmatoarele rute: Tokyo-Hiroshima-Kyoto-Tokyo;
• Tren local Hiroshima-Miyajimaguchi-Hiroshima;
• Ferry-boat spre Insula Myajima;
• Vizite la cele mai importante obiective turistice si monumente inscrise in Patrimonial Mondial UNESCO;
• Transfer bagaje prin curier rapid Tokyo-Kyoto-Tokyo; (pentru zilele 6 si 10 se pregateste bagaj de mana pentru innoptare);
• Ghid local vorbitor de limba engleza si insotitor de grup vorbitor de limba romana si engleza;
• Taxele de aeroport;
• Bonus! Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection Plus, indiferent de varsta;
• NOU! transfer intern din diverse orase ale tarii! Valabil doar in momentul rezervarii;

Servicii neincluse: • Alte excursii optionale decat cele mentionate in program (in limita timpului disponibil);
• Mesele de pranz si cina, cu exceptia cinei incluse in Kyoto.
• Cheltuieli personale;

Tokyo – Hakone – Kamakura – Yokohama – Hiroshima – Kyoto – Nara – Osaka – Tokyo

• Vizite la cele mai importante obiective turistice si monumente inscrise in Patrimonial Mondial UNESCO;
- Tokyo: fosta piata de peste Tsukiji, gradina tipic japoneza Hama Rikyu, Templul Sensoji, Cartierul Ginza, croaziera pe Raul Sumida, bai termale Oedo Onsen Monogatari;
- Hakone: Croaziera pe lacul Ashi, Gotemba Premium Outlets, Oshino Hakkai;
- Kamakura: Templul Kotokuin - Statuia Marelui Buddha, Templul Hase, Sanctuarul Shinto Tsurugaoka Hachimangu, Kamakura Komachi;
- Yokohama: Minatomirai;
- Miyajima: Omotesando Shopping Street, Altarul Itsukushima;
- Hiroshima: Castelul Hiroshima, Parcul Memorial al Pacii, Domul Bombei Atomice;
- Nara: Templul Todaiji (Marele Buddha), Parcul Nara-orasul caprioarelor
- Osaka: Castelul Osaka, Cartierul Dotonbori;
- Kyoto: Templul Kiyomizu, stradutele istorice Ninenzaka si Sannenzaka, Gion-cartierul gheiselor, Castelul Nijo, cartierul Ponto-cho, Templul Ryoanji, Templul Kinkakuji (Pavilionul de Aur), Padurea de Bambus Sagano, Arashiyama;
• Hoteluri de 4* cu mic dejun;
• 1 cina cu specific japonez in Kyoto la restaurant traditional (ziua 10);
• Transport si tururi cu autocarul in Tokyo, Hakone, Kamakura, Yokohama, Hiroshima, Nara, Osaka si Kyoto;
• Croaziera pe Raul Sumida spre Odaiba;
• Croaziera pe lacul Ashi;
• Acces la baile termale Oedo Onsen Monogatari;
• Ferryboat spre Insula Myajima;
• Tren de mare viteza Shinkansen pe urmatoarele rute: Tokyo-Hiroshima-Kyoto-Tokyo;
• Tren local Hiroshima-Miyajimaguchi-Hiroshima;
• Ferry-boat spre Insula Myajima;
• Transfer bagaje prin curier rapid Tokyo-Kyoto-Tokyo; (pentru zilele 6 si 10 se pregateste bagaj de mana pentru innoptare);
• Toate taxele incluse;
• Ghid local vorbitor de limba engleza si insotitor de grup vorbitor de limba romana si engleza;
• Bonus! Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection Plus, indiferent de varsta;
• NOU! transfer intern din diverse orase ale tarii! Valabil doar in momentul rezervarii;

Conditii de realizare a grupului

GRUP MINIM 25 PERSOANE. Pentru un grup mai mic de 25 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face pana la data de 01.03.2020, astfel: Pentru un grup de 20-24 persoane, tariful se majoreaza cu 150 EURO/persoana, pentru grup de 15-19 persoane cu 390 EURO/persoana. Pentru un numar mai mic de 15 participanti, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare, in functie de disponibilitatile la avion si cazare, si se supun unor reguli diferite de decomandare.
Partaj in dubla: Pentru inscrierea unei singure persoane recomandam rezervarea unei camera single dar putem sa deschidem si partaj in camera dubla. Acest lucru inseamna ca 2 persoane de acelasi gen care calatoresc neinsotite sunt dispuse sa imparta aceeasi camera. In cazul deschiderii partajului, daca nu se va gasi a doua persoana pana la data de 01.03.2020, prima persoana va achita suplimentul de camera single.


Excursii Optionale

•    Initiere in Ceremonia Ceaiului la Kyoto, aproximativ 25 Euro net/persoana;
•    Ascensiune cu telecabina pe Muntele Komagatake pentru admirarea Muntelui Fuji, aprox. 15 Euro net/persoana. (se organizeaza doar in caz de vreme favorabila).
 *Grupul minim pentru efectuarea excursiilor optionale este de 80%.
Tarifele excursiilor optionale sunt orientative; clientii nu sunt obligati sa le cumpere de la partenerul agentiei noastre (sunt doar recomandate ca servicii sigure); Plangerile si solutionarea acestora se fac la fata locului!


Inscriere

Inscrierea pe acest program se poate face pana la data de 01.03.2020.


Descriere Program

Ziua 1 (01.04.2020) Bucuresti – Viena
La ora 11:00 dimineata prezentare la Aeroportul International Henri Coanda – Otopeni pentru intalnirea cu reprezentantul agentiei Cocktail Holidays si imbarcare pe cursa Austrian Airlines OS 784 spre Tokyo via Viena. Decolare din Bucuresti la 13:30, sosire in Viena la 14:15. Ne imbarcam pe zborul OS 051 Viena-Tokyo cu plecare la ora 17:45.

Ziua 2 (02.04.2020) Viena – Tokyo
La ora 11:55 sosire in Tokyo – capitala Japoniei, cel mai important centru economic si cultural, cu un intens caracter modern si in deplina armonie cu obiectivele si atractiile turistice. La ora 13:00 ne intalnim cu ghidul local si vom fi preluati cu autocarul pentru transferul la hotel.
La ora 14:30 facem check-in-ul la hotelul Tmark City Hotel Tokyo Omori 4* (fabulous 8.8).
Dupa check-in vom avea timp liber pana la sfarsitul zilei.

Ziua 3 (03.04.2020) Tokyo
Mic dejun. La ora 09:00 plecam in tur de oras cu autocarul in Tokyo unde vom vizita fosta piata de peste Tsukiji – renumita ca “Orasul Mancarii” unde vom gasi diverse feluri de mancare traditionala japoneza si cel mai proaspat peste. Fosta piata, veche de peste de 85 ani a fost cea mai mare piata de peste din lume si tocmai si-a mutat activitatea in Odaiba (Toyosu) in anul 2018. La 10:45 vom merge in Gradina tipic japoneza Hama Rikyu, ce contrasteaza cu cladirile ultramoderne, ramase ca o oaza de natura in mijlocul zgarie-norilor. La 12:15 vom merge in Asakusa si vom vizita Templul Sensoji. Aici vom avea si timp liber pentru pranz. Dupa amiaza, la ora 14:15 vom merge in Ginza – cel mai spectaculos si exclusivist cartier din Tokyo iar la 15:45 vom pleca intr-o frumoasa croaziera pe Raul Sumida.  De la 16:15 avem o ora timp liber in Odaiba iar la 17:30 vom merge sa ne relaxam la renumitele bai termale Oedo Onsen Monogatari (intrare inclusa). Dupa baile termale ne intoarcem la hotel. Cazare la hotelul Tmark City Hotel Tokyo Omori 4* (fabulous 8.8).

Ziua 4 (04.04.2020) Tokyo – Hakone – Tokyo
Mic dejun. La ora 08:00 plecam spre Hakone cu autocarul. La ora 11:00 avem mini croaziera pe Lacul Ashi, la poalele Muntelui Fuji. Zona este renumita pentru peisajul feeric si pentru apele deosebit de sulfuroase in care se fierb celebrele oua negre. Se spune ca daca mananci un ou negru viata ti se va prelungi cu 7 ani. La ora 12:00 vom avea pauza de pranz in Gotemba Premium Outlets – cel mai renumit Mall de tip outlet cu peste 200 de magazine, localizat la baza Muntelui Fuji. La 13:45 plecam spre Oshino Hakkai – un sat micut, localizat intr-un cadru feeric, ideal pentru relaxare. Cuvantul Hakkai inseamna „opt mari”, care se refera la cele opt piscine naturale rezultate in urma eruptiilor istorice si activitatii vulcanice intense, acestea fiind principala atractie in Oshino Hakkai.
Optional (se organizeaza doar in caz de vreme favorabila): Ascensiune cu telecabina pe Muntele Komagatake pentru admirarea Muntelui Fuji, aprox. 15 Euro net/persoana.
Daca vremea nu va permite ascensiunea cu telecabina vom merge sa vizitam Altarul Shinto Hakone.
Cazare la hotelul Tmark City Hotel Tokyo Omori 4* (fabulous 8.8).


Ziua 5 (05.04.2020) Tokyo – Kamakura – Yokohama – Tokyo
Mic dejun. La ora 08:00 vom pleca cu autocarul spre Kamakura si Yokohama (aproximativ 1,5 ore).
Kamakura este un oras superb, inconjurat de munti, paduri si mare, localizat intre Yokohama si Tokyo si a fost prima capitala a Japoniei. A cunoscut o perioada infloritoare intre secolele XII – XIV, perioada ce a coincis totodata cu dezvoltarea budismului si introducerea religiei Zen din China. In intervalul 09:30-12:30 vom vizita Statuia Marelui Buddha la Templul Kotokuin - simbol al orasului, turnat in 1252, fiind considerat protector al locuitorilor din Japonia de Est, Templul Hase care dateaza din anul 736 este unul dintre cele 33 de locuri sfinte din zona Kanto, cu o gradina spectaculoasa, de unde se poate vedea panorama superba asupra orasului Kamakura si a Marii si Sanctuarul shinto Tsurugaoka Hachimangu – fost centru spiritual si politic al noii capitale, fondat in 1063 de catre primul Shogun. Acest sanctuar este dedicat lui Hachiman, Zeul protector al familiei Minamoto si al samurailor in general. Poarta simbolica a shintoismului, construita in largul insulei, in timpul fluxului, inconjurata de ape, ofera o imagine ireala si unica. La ora 12:45 vom merge pe Kamakura Komachi, o strada moderna intr-un oras antic care ofera un mix incredibil de istorie si cultura. Aici vom avea o ora timp liber pentru pranz iar la ora 14:00 vom pleca spre Yokohama (aproximativ 1 ora). Vom vizita Minato Mirai, denumita Portul Viitorului si zona turistica de pe malul oceanului cu numeroase optiuni de petrecere a timpului liber.La ora 17:00 vom ajunge inapoi la hotelul Tmark City Hotel Tokyo Omori 4* (fabulous 8.8).

Ziua 6 (06.04.2020) Tokyo - Hiroshima
Mic dejun la pachet. La ora 07:00 trimitem bagajele prin curier rapid la Kyoto (1 bagaj/persoana). Trebuie sa pregatim bagaj de mana pentru innoptare in Hiroshima. La 07:15 avem transfer cu autocarul de la hotel la gara din Tokyo iar la 08:30 luam trenul de mare viteza Shinkansen (Nozomi 17) cu destinatia Hiroshima. Ajungem la 12:15 iar la 12:45 luam trenul local cu destinatia Miyajimaguchi. Dupa o plimbare relaxanta prin Portul Miyajimaguchi luam ferryboat-ul pana la Insula Miyajima. Ajunsi in Miyajima ne vom plimba pe Omotesando Shopping Street si vom avea timp liber pentru pranz. Dupa amiaza, la ora 16:00 vom vizita Altarul Itsukushima iar la 17:25 vom lua ferryboat-ul inapoi spre Miyajimaguchi si autocarul pana la hotel in Hiroshima. Cazare la hotelul Candeo Hotels Hiroshima Hatchobori 4* (fabulous 8.9).

Ziua 7 (07.04.2020) Hiroshima – Kyoto
Mic dejun. La 09:00 avem tur de oras cu autocarul in Hiroshima – oras situat in sud-vestul Insulei Honshu, in centrul Golfului Hiroshima. Construit in anul 1594, din 6 insule in delta raului Ota s-a dezvoltat continuu intai ca un oras-cetate, devenind din anul 1868 principalul centru militar al tarii. Considerat un punct militar strategic in timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial, pe 6 august 1945 fortele aeriene americane au lansat prima bomba atomica avand ca tinta centrul orasului. In urma exploziei aproximativ 60.000-70.000 de oameni au murit sau au fost dati disparuti, orasul fiind distrus in intregime.In 1949, Hiroshima a fost declarata "Altarul International al Pacii" si in fiecare an pe 6 august sute de mii de oameni participa la manifestatii pentru pace, impotriva violentei si a armelor nucleare. Vom vizita Castelul Hiroshima, Parcul Memorial al Pacii si Domul Bombei Atomice pana la ora 12:00. La 12:15 ajungem in gara din Hiroshima si avem pauza de pranz. La 13:39 luam trenul de mare viteza Shinkansen (Nozomi 30) cu destinatia Kyoto, sosire la 15:20. De la gara vom merge spre hotel intr-o scurta plimbare iar la 15:30 vom face check-in-ul la hotelul Keihan Kyoto Hachijojoguchi 4* (fabulous 8.7).

Ziua 8 (08.04.2020) Kyoto
Mic dejun. Zi Libera pentru explorarea orasului in propriul ritm.
Cazare la hotelul Keihan Kyoto Hachijojoguchi 4* (fabulous 8.7).

Ziua 09 (09.04.2020) Kyoto – Nara – Osaka – Kyoto
Mic dejun. La 09:00 plecam cu autocarul spre Nara – fosta capitala (din anul 710) a Japoniei si Osaka. Vom vizita Templul Todaiji – cea mai mare cladire de lemn din lume, cu cel mai mare Buddha de bronz din Japonia – Daibutsu (patrimoniu UNESCO), dupa care vom merge in Parcul Nara – renumit ca fiind orasul caprioarelor, cu peste 1200 de caprioare intr-o comuniune deplina cu natura, acestea fiind considerate mesagere ale divinitatilor shintoiste din primele generatii. Aici vom avea pauza de pranz iar la 12:45 vom pleca spre Osaka unde vom vedea Castelul Osaka – simbol al culturii si istoriei orasului si Cartierul exclusivist Dotonbori – zona comerciala cu magazine, restaurante si cluburi, intr-un oras care nu doarme niciodata. La 17:00 plecam spre Kyoto si la 18:00 ajungem la hotel.
Cazare la hotelul Keihan Kyoto Hachijojoguchi 4* (fabulous 8.7).

Ziua 10 (10.04.2020) Kyoto
Mic dejun. La ora 08:30 trimitem bagajele prin curier rapid la Tokyo (1 bagaj/persoana). Trebuie sa pregatim bagaj de mana pentru innoptare in Kyoto. La ora 09:00 plecam in tur de oras cu autocarul in Kyoto si vom vizita Templul Kiyomizu – templul apei pure, inscris in patrimoniul mondial UNESCO si ne vom plimba pe stradutele istorice Ninenzaka si Sannenzaka si in zona Gion – cel mai renumit cartier al gheiselor. Aici vom avea si pauza de pranz pana la ora 14:30. Optional dar recomandat: Initiere in Ceremonia Ceaiului, aprox. 25 Euro net/persoana;
Este un ritual traditional japonez inspirat din budismul Zen prin care ceaiul este preparat in cadrul unei ceremonii de catre o persoana initiata si este servit oaspetilor. Aceasta ceremonie are o semnificatie foarte puternica in cultura japoneza. La ora 15:00 vom vizita Castelul Nijo - fosta resedinta a shogunului Tokugawa Ieyasu (patrimoniu UNESCO), dupa care vom merge in Ponto-cho – una dintre cele mai bune zone de luat masa din Kyoto. La 18:30 vom servi cina cu specific japonez la un restaurant local (cina inclusa). La 20:00 vom ajunge inapoi la hotelul Keihan Kyoto Hachijojoguchi 4* (fabulous 8.7).

Ziua 11 (11.04.2020) Kyoto - Tokyo
Mic dejun. La 09:00 vom pleca in tur de oras cu autocarul in Kyoto si vom vizita Templul Ryoanji cu cea mai frumoasa gradina de pietre (monument UNESCO). Ryoanji, fosta proprietate a familiei Fujiwara din secolul XV este cel mai cunoscut templu datorita gradinii de pietre ZEN. Templul apartine scolii de ZEN din ramura rinzai, bazele fiind puse in 1190 de preotul Ensai. Continuam vizita la Templul Kinkakuji (Pavilionul de Aur) (patrimoniu UNESCO), actualmente templu ZEN. La 12:30 vom merge in Padurea de Bambus Sagano. In Japonia, bambusul are o semnificatie foarte puternica, acesta reprezinta bariera impotriva fortelor malefice, din acest motiv mai multe temple sunt inconjurate de paduri de bambus. In China este considerat simbolul longevitatii iar in India simbolul prieteniei. Sunetul natural meditativ al fosnetului Padurii este atat de minunat incat a fost ales si inregistrat de catre autoritati in top “100 de sunete din Japonia”.
Vom avea pauza de pranz pana la 14:30 in Arashiyama – zona renumita pentru spectacolul florii de cires, copacii infloriti creand un cadru magic de poveste. La 15:30 vom sosi la gara din Kyoto si la ora 16:08 vom lua trenul de mare viteza Shinkansen (Nozomi 238) cu destinatia Tokyo, sosire la 18:23.  La 18:40 vom plecare spre hotel iar la 19:30 vom face check-in-ul la hotelul Tmark City Hotel Tokyo Omori 4* (fabulous 8.8).

Ziua 12 (12.04.2020) Tokyo – Aeroport NRT
Mic dejun. Transfer cu autocarul la Aeroportul International Narita. Sosire in aeroport la 10:30 pentru imbarcare pe zborul OS 052 Tokyo-Viena cu plecare la 13:35 si sosire la 18:35. Ne imbarcam pe zborul OS 767 Viena-Bucuresti OTP cu plecare la 21:10 si sosire la 23:50.
Incursiune in minunata cultura japoneza. Vom descoperi spiritul nipon – exemplu de civilizatie, dezvoltare, istorie si traditii deopotriva. Vom vizita obiective turistice incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO, ne vom relaxa la renumitele bai termale Oedo Onsen Monogatari, ne vom plimba pe strazile celebre si pline de istorie si vom savura delicioasele preparate japoneze.

Principalele obiective vizitate si monumente incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO:
Gradina Hama Rikyu, Templul Sensoji, Templul Kotokuin (Marele Buddha), Templul Hase, Sanctuarul shinto Tsurugaoka Hachimangu, Altarul Itsukushima, Castelul Hiroshima, Parcul Memorial al Pacii Hiroshima, Domul Bombei Atomice, Templul Todaiji (Marele Buddha), Parcul Nara – orasul caprioarelor, Castelul Osaka, Templul Kiyomizu, Castelul Nijo, Templul Ryoanji, Templul Kinkakuji (Pavilionul de Aur), Padurea de Bambus Sagano;

Informatii generale: Japonia este ultimul imperiu din lume  cu statut de monarhie constitutionala, avand aproximativ 127 milioane de locuitori. Capitala tarii este Tokyo, cea mai populata zona metropolitana din lume, fiind considerat si unul dintre cele mai moderne orase.
Tara este constituita din 4 insule pricipale: Kyushu, Honshu, Shikoku, Hokkaido si peste 4100 de mici insule situate pe coasta est-asiatica a Pacificului de Nord. Relieful este variat, de tip insular, cu caracter vulcanic si bogat in vegetatie, mai ales in zonele montane. Muntele Fuji este unul dintre cei mai faimosi munti din lume, fiind venerat ca un munte sacru si considerat un simbol national (patrimoniu UNESCO). Acestuia i se alatura alti masivi muntosi, unii chiar vulcani in activitate cum ar fi  Sakurajima din Kyushu. Relief de campie se gaseste doar la nord de Tokyo, fiind zona agricola prin excelenta. Orasele cele mai importante sunt Tokyo, Kyoto si Osaka.


Informatii despre sejur

Informatiile detaliate despre sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde urmatoarele puncte:
- Detalii reprezentant Cocktail Holidays pe parcursul excursiei – nume, telefon;
- Detalii reprezentant Cocktail Holidays in aeroport Romania – nume, telefon;
- Orar de zbor actualizat;


Mijloace de transport

ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.
In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul (zbor regulat sau zbor charter), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur nu sunt considerate zile de turistice fiind zile de transport. Transportul local pe durata desfasurarii programului se va realiza cu autocarul si cu trenul.
Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil.


Servicii ghid/ conducator de grup

Cocktail Holidays asigura un conducator de grup pe perioada circuitului, vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazul in cazul exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului. In tururile de oras incluse in program se foloseste ghid local vorbitor de limba engleza. Serviciile ghidului inceteaza la terminarea tururilor incluse in program.


Informatii Utile

•    Prezenta la Aeroportul Otopeni pentru check-in trebuie facuta cu cel putin 2 ore inainte de ora decolarii!
•    Prezentarea biletului de avion si a programului turistic sunt obligatorii!
•    Pentru aceasta excursie este necesar pasaportul electronic valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei, cu o pagina libera. Nu recomandam pasaportul temporar, intrucat pentru acest tip de pasaport este necesara obtinerea vizei in prealabil de la Ambasada Japoniei.
•    Bagajele permise pentru calatorie – bagaj de cala 23 kg şi max. 8 kg bagaj de mana pentru fiecare pasager.
•    Este recomandata tinuta decenta atat la servirea cinelor cat si pe toata durata programului. Pentru domni se recomanda pantaloni lungi si incaltaminte inchisa (nu pantaloni scurti si papuci/sandale) iar pentru doamne se recomanda tinuta eleganta;
•    Va recomandam sa aveti in bagaj si haine mai calduroase si pelerine de ploaie.
ATENTIE! Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, pe langa informatiile precontractuale din descrierea programului, agentia de turism organizatoare si agentia de turism intermediara trebuie sa furnizeze calatorului si:

FORMULARUL cu INFORMATII STANDARD pentru contractele privind pachetele de servicii de calatorie, care trebuie semnat de calator si se descarca AICI.
 
Informatiile de mai sus sunt valabile si vor fi folosite doar in cazul in care Cocktail Holidays este agentia organizatoare, iar agentia de unde se oferteaza / achizitioneaza pachetul actioneaza ca intermediar.
 
Oferta detaliata si Formularul cu informatii standard sunt parte integranta a contractului privind pachetul de servicii de calatorie achizitionat si nu pot fi modificate decat prin acordul explicit al partilor contractante.
Cocktail Holidays nu isi asuma raspunderea in cazul in care informatiile de mai sus nu sunt inmanate turistilor, la momentul ofertarii pachetelor.


Protectia datelor personale

Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.


Date generale despre documentele de calatorie

Obligatoriu trebuie sa prezentati la intrarea in Japonia pasaportul cu cel putin o pagina libera, biletul de avion si programul de vizite in vederea completarii formularului "embarkation card" care se distribuie in avion inainte de aterizarea in Japonia. Pentru mai multa siguranta si pentru a trece usor de controlul de la granita va recomandam sa aveti un minim de documente asupra dumneavoastra cu care sa puteti dovedi la frontiera, daca vi se cer, scopul si durata sederii in Japonia, locul de cazare si mijloacele de intretinere.
Este necesar pasaportul electronic valabil minim 6 luni de la data terminarii calatoriei, cu o pagina libera. Nu recomandam pasaportul temporar, intrucat pentru acest tip de pasaport este necesara obtinerea vizei in prealabil de la Ambasada Japoniei.

• Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copiii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT!!!
•  Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!
1. Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina detalii referitoare la deplasare personal de la Ambasada din Bucuresti!
2. Cetateni straini – trebuie sa intrebe personal la ambasadele din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii;
Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aibe un set de documente pentru a trece frontiera.
a. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este prezent in deplasare;
b. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces.
c. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort.
d. Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic.
Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro
Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu accepta turistul sa paraseasca teritoriul Romaniei sau sa nu-i acorde intrarea pe teritoriul statului unde face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.


Asigurari

Prezentul pachet de servicii include urmatoarele tipuri de asigurari:
1.  Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection Plus, indiferent de varsta;
2.  Asigurare privind protectia in caz de insolventa a agentiei de turism organizatoare, emisa de Omniasig Vienna Insurance Group S.A, cu seria I nr.53152, valabila pana in data de 02.01.2021.


Eventuale evolutii ale pretului

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare.
In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.


Modalitate plata si penalizari

In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:
- 40% - se plateste in 3 zile dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii;
- 40% - se plateste cu 30 zile inaintea datei de plecare;
- 20% - se plateste cu 14 zile inaintea datei de plecare;
In cazul rezervarilor last minute – LM, confirmarea serviciilor se va face doar in baza platii integrale a serviciilor;
In cazul rezervarilor cu alte tipuri de reduceri se aplica modalitatea de plata din oferta generala.
 
Plata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii.
Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:
- 20% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 50zile inainte de inceperea sejururlui;
- 50% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 49 zile – 31 zile inainte de data inceperii sejurului;
- 80% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 30 zile – 15 zile inainte de data inceperii sejurului;
- 100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 14 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare;